La disconformitat sobre el GAdA afecta només dues persones

Marsol reitera la voluntat de la corporació de “pagar el més de pressa possible i si es pot en una sola vegada”

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat que només dues persones que han de percebre els endarreriments del pagament del GAdA no estan d'acord amb la quantitat. D’aquesta manera, la cònsol ha destacat que aquestes dues persones, del total de 98 que han de rebre els pagaments, interpreten que el càlcul s’ha de fer “d’una altra manera” i que des del departament de Recursos Humans del comú ja s’hi treballa en un informe sobre aquestes dues casuístiques, que posteriorment la majoria haurà d’avaluar, per prendre una decisió final.

Per tant, la cònsol major considera que la disconformitat que des del Sindicat de treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) es va constatar dimecres en relació al pagament que han de percebre alguns treballadors és un problema “residual”, ja que només afectaria aquestes dues persones. Tal com van comentar des del Sitca, es tracta de casos en què la persona ha canviat de lloc de treball i des de la corporació s’interpreta que ja hi ha hagut un canvi de banda i que, per tant, no ha de ser compensada de la mateixa manera que reclamen els treballadors.

Marsol ha recordat que aquesta congelació del GAdA afectava 114 persones, de les quals “catorze o quinze” ja es trobaven al màxim de la seva banda i, per tant, només havien de rebre una prima que ja ha estat aplicada en la nòmina del gener. Per tant, el volum de persones total a les quals cal aplicar els endarreriments és de 98 persones, perquè també hi ha hagut, en aquest anys, alguna defunció. Marsol ha reiterat la voluntat de la corporació de “pagar el més de pressa possible i si es pot en una sola vegada”, tot i que ha afegit que aquest pagament es farà en un sol cop “o en el pitjor dels casos en dos”, en funció de la tresoreria comunal.

La cònsol major ha remarcat que el comú hi està treballant per fer aquest pagament, ja que ara ja se sap el volum de diners a satisfer i la quantitat de persones afectades i també ha remarcat que es mantenen reunions mensuals amb el sindicat per tractar aquesta qüestió. Per tant, creu que la situació és de “tranquil·litat absoluta”, ja que els treballadors saben que hi ha aquesta voluntat del comú de complir la sentència judicial que l’obliga a pagar els endarreriments.

Dimissió de Matarrodona

Pel que fa a l’anunci de dimissió de la presidenta del Sitca, Marsol ha destacat que li sabia “greu” i que ho lamentava ja que s’hi “entenia molt bé” amb Emi Matarrodona, a la qual ha qualificat com a una “interlocutora vàlida, moderada i que defensava els interessos generals”. A més, ha destacat que durant aquest any que Matarrodona ha presidit el sindicat han treballat “molt bé” i li ha agraït “l’esforç i la bona relació” que han tingut. Ara creu que el tracte amb el nou o nova president o presidenta ha de ser “el mateix”.

D’altra banda, i qüestionada sobre els treballs als Serradells, Marsol ha destacat que aquest divendres tenen una reunió de valoració i en la qual “se sabran coses”. Així, creu que tot i que el termini marcat per a la reobertura de les instal·lacions estava previst per a finals de mes podria ser que “fins i tot” s’obrís uns dies abans. Marsol ha detallat que els treballs de neteja estan anant “molt bé” i que s’ha fet una “gran labor”.