Societat 19/10/2022

La discriminació als homosexuals perquè les seves bodes són casaments i no matrimonis, en mans del Constitucional

El Partit Socialdemòcrata va portar l'afer al TC i ha estat acceptat a tràmit

ARA Andorra
1 min
Una boda entre dos homes.

Andorra la VellaEl partit Socialdemòcrata va presentar el recurs davant el tribunal Constitucional per la diferència entre matrimoni i casament de la llei de Persona i Família que va ser aprovada al Consell General el passat juliol. Les bodes civils, sigui entre parelles del mateix o diferent sexe, s'anomenen 'casaments', mentre que la paraula matrimoni està reservat per les bodes per l'Església vetades als homosexuals.

Segons el PS de la diferenciació comporta una discriminació per la desigualtat de termes entre les unions heterosexuals i homosexuals. Els socialdemòcrates entenen que lla diferència tan sols es deu "a un possible enuig" per part del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, un fet que consideren un "despropòsit" perquè institucionalitza la creença religiosa. Així ho va explicar la consellera Judith Salazar.

El Constitucional haurà de decidir si s'està o no discriminant els homosexuals pel fet que les seves bodes no siguin 'matrimonis' i que aquesta fórmula quedi reservada pels 'heterosexuals'. La petició acceptada a tràmit va ser presentada pels consellers socialdemòcrates Pere López Agràs, Jordi Font Mariné, Joaquim Miró Castillo, Roger Padreny Carmona, Judith Salazar Álvarez, Carles Sànchez Rodríguez i Susanna Vela Palomares.

stats