El PS denuncia "precarietat laboral" al CAI

López avisa que aquesta situació repercuteix negativament tant en els treballadors de la instal·lació com en els nens i adolescents internats

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha alertat de la manca de recursos destinats al Centre d’Acollida d’Infants de la Gavernera (CAI) i ha avisat que aquesta situació repercuteix negativament tant en els treballadors de la instal·lació com en els nens i adolescents internats. El parlamentari, a més, ha criticat “la política salarial de sous baixos” que dificulta de forma especial la cobertura de tot el personal que seria necessari per fer funcionar de forma correcta el centre.

El PS, que preguntarà al Govern sobre aquesta qüestió en la propera sessió de control del 13 de desembre, recrimina que arran de “diferents informacions aparegudes en mitjans i d’altres a les quals hem pogut tenir accés”, indiquen que “les condicions laborals que s’ofereixen en els diferents llocs de treball al CAI no semblen prou atractius ni responen al grau d’exigència ni a la importància que cal donar a un servei tan sensible”. Cal recordar que el mes de setembre va saltar a la llum pública un cas de dos menors del centre que van ingerir pastilles i que va provocar que dues educadores del centre haguessin de presndre declaració a la Batllia

Tot plega es tradueix, pel PS, "en l’existència de places pendents de cobrir com en una important rotació del personal del CAI” i provoca “una escassetat de recursos” que acaba generant “dificultats per a una atenció més individualitzada i més propera a les necessitats dels infants i dels adolescents”. En les preguntes, que es formularan de forma oral, es demanarà “com pensa el Govern fer front a la precarietat laboral existent avui al CAI com a pas previ a poder donar una atenció més individualitzada que respongui a les necessitats particulars de cada un dels joves i infants residents”.

D'altra banda, López ha criticat que els premis Ramon Llull hagin passat a tenir un “caràcter residual i gairebé testimonial” molt allunyat de la idea original del moment en què es van crear. Per això, considera que cal donar-los “un projecte clar” que permeti millorar el retorn que s’aconsegueix amb la inversió que es fa des d’Andorra. López vol que aquest punt sigui abordat en la sessió de control a Govern del dijous 13 de desembre i, per això, ha presentat una pregunta oral sobre la qüestió. 

  • Etiquetes