Societat 02/10/2019

Disputa per una plaça al Constitucional

Quatre candidats aspiren al càrrec que deixarà Burgorgue-Larsen

Joan Ramon Baiges
1 min
Nemesi Martquès i Jean Yves Caullet. / M. T.

Andorra la VellaFins a quatre persones aspiren a ocupar la plaça que deixarà lliure la magistrada del Tribunal Constitucional, Laurence Burgorgue-Larsen, que ha de ser substituïda pel copríncep francès, Emmanuel Macron, ja que acaba el període que té assignat per llei per formar part d'aquest alt tribunal andorrà.

Segons ha pogut saber l'ARA, hi ha un sector format per personalitats que van treballar en la confecció de la Constitució que són favorable a la designació de Jean Yves Caullet, que va ser representant del copríncep Miterrand, candidatura que també seria ben vista pel cap del gabinet de la representació del copríncep francès a Andorra, Pascal Escande.

Però Caullet té tres competidors més. Jean-Michel Rascagneres, advocat i president del consell d'administració de la CASS, també es postula per ocupar el càrrec al TC, tot i que hi ha un sector que considera que per la seva professió i la seva trajectòria s'hauria d'inhibir de molts casos que arribin al Constitucional, argument que el lletrat rebutja.

Caullet, a banda del seu passat com a conseller del copríncep, té a favor seu que va deixar el PS per anar al partit de Macron, República en Marxa, el que el converteix en una persona de confiança del copríncep. També és cert que Caullet no és jurista ni té la carrera de dret.

També han fet arribar el seu interès a l'Elisi una professora de Tolosa, mentre que el president del TC, Dominique Rousseau, es mostraria favorable d'un professor de París, segons fonts coneixedores del procés.

stats