Societat 09/02/2019

Dissabtes plens d'art i creativitat

El curs de costura serveix a les participants per desinhibir-se i deixar fluir la imaginació

Agència ANA
2 min
El taller de costura dels Dissabtes d'art de la Capsa. / M. M.(ANA)

OrdinoDes de l'inici d'aquest curs, els dissabtes s'han convertit en el millor moment de la setmana per deixar fluir l'art i la creativitat. El nou espai de la Capsa, a Ordino, acull durant tres dissabtes al mes diversos tallers dirigits a grans i petits per poder tastar temàtiques diverses relacionades amb les arts plàstiques. El primer dissabte de mes el torn és per a les famílies, perquè petits i grans comparteixin unes hores plegats amb una activitat en concreta que cada vegada és dirigida per un professor diferent de la Capsa aportant així cada cop una modalitat nova com modelatge, dibuix o una besant més teatral. També estan previstes activitats fora de l'edifici quan el temps acompanya. L'últim dissabte de mes es reserva per als adults i la temàtica sempre va relacionada amb un nu que es fa amb dibuix, fotografia, volum, etc.

Però el taller que ens centra aquest cop es celebra el segon dissabte del mes, on l'activitat és fixa i hi predomina la màquina de cosir. Prop d'una desena de dones han participat aquest dissabte al matí del taller de costura, que aquest cop consistia a crear des de zero una bossa. "L'activitat té una durada d'entre cinc i sis hores i cada vegada comencen un projecte diferent que s'acaba el mateix dia", explica la directora de la Capsa, espais de creació, Rosa Mujal. Mentre passen les hores, el projecte de la bossa avança i les participants s'ajuden mútuament perquè totes la puguin enllestir, tot sota l'atenta mirada de la professora.

Mujal valora molt positivament la posada en marxa dels 'Dissabtes d'art', perquè permet donar la possibilitat de fer activitats a aquells que durant la setmana no hi poden assistir per raons de feina. "El taller els permet escapar-se de casa durant unes cinc o sis hores". "La idea és que hi hagi gent que entri i surti durant tota la setmana", expressa Mujal, que reivindica que s'explotin tots els espais de creació de la Capsa perquè "s'ha d'ocupar i la gent ha de venir a crear". La directora apunta que el nou espai els ha permès centralitzar totes les activitats i tenir un major control del calendari per proposar més activitats. Els dissabtes en família són gratuïts i oberts a tothom, amb l'únic requisit que hi hagi una inscripció prèvia, mentre que la resta de dissabtes són de pagament.

stats