Societat 25/08/2019

Diumenge de festa major a Santa Coloma

Missa solemne, aperitiu popular, ball del contrapàs, sardanes i arrossada popular han estat les activitats que han omplert el matí solejat de diumenge

Carles Alonso
2 min
Moment de l'ofici solemne. / C. A.

Andorra la VellaAmb la tradicional missa solemne a l'església del poble de Santa Coloma que ha estat presidida per la cònsol major d'Andorra la Vella Conxita Marsol, la Síndica General Roser Suñé, el Conseller d'Urbanisme Josep Antoni Cortés i la Consellera de Turisme Mònica Codina ha donat el punt de sortida una matinal ben festiva al poble colomenc. Un cop desallotjada l'església, la plaça del poble ha acollit el tradicional ball del contrapàs i l'aperitiu popular, servit pels grups de joves responsables de la comissió de festes. Amb molta expectació s'ha fet lliurament el lliurament de les bandes i la bara a tres colomenques per després donar l'inici a la jornada sardanista amb la cobla Jovenivola d'Agramunt. A les dues,el mestre paeller Abundi Monterde ha permès degustar una arrossada que ha tingut una participació de més de 400 comensals.

Abans de l'arròs, Conxita Marsol ha valorat com anava la festa major de Santa Coloma al dir que "està essent molt participativa, no hi ha cap incident i en definitiva és una festa major de poble pel poble que és el que es tracta que tothom s'ho passi bé"

Sí que la cònsol major d'Andorra la Vella ha volgut felicitar al grup de joves que formen la comissió de festes al dir "estem molt contents dels joves que formen aquesta comissió de festes. Ho estan fent molt bé, són responsables i esperem que segueixin així".

Un cop atesa la premsa, Conxita Marsol s'ha posat a servir plats a tots els ciutadans i ciutadanes que feien cua per rebre l'arròs del xef mestre paeller Abundi Monterde que explicava que "estic content perquè a part de l'arròs el que important és viure aquest ambient tan familiar que hi ha. Nosaltres ho intentem fer el millor possible i per aquest motiu cada edició intentem fer coses diferents". Pels ingredients, Monterde ha explicat que per aquesta edició ha utilitzat "ànec, secret ibèric, llagrimetes de porc ibèric, bolets deshidratats, romaní, entre altres". Sense explicar el secret de com fer un bon arròs melós el xef ha afegit "normalment mai sobra perquè hi ha gent que porta el tupper i se l'emporta a casa. Això és el que volem".

L'Organització ha fet càlculs que podien haver-hi un total de 400 comensals, de totes maneres, Monterde s'ha volgut curar en salut al dir que "tot i que els càlculs eren per 400 comensals, nosaltres hem fet per 500 per si de cas".

La festa major de Santa Coloma continua fins aquest pròxim dilluns.

stats