La diversitat funcional centra la temàtica del Consell d'infants

Per primera vegada, alumnes de l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell participen en les sessions de treball

Un consell d'infants diferent que ha volgut posar al centre de l'acció política dels menors les persones amb diversitat funcional. A petició dels alumnes de l'escola andorrana i francesa de Sant Julià de Lòria, la 11a edició del Consell d'infants de Sant Julià de Lòria ha abordat la temàtica de la diversitat funcional i com es pot millorar la parròquia per fer la vida més fàcil a aquells que a vegades el dia a dia els hi és complicat. “Ells sempre s'adapten a nosaltres, però en realitat ha de ser al revés i nosaltres ens hem d'adaptar a ells”, ha reflexionat una de les conselleres de l'escola francesa, Sofia Grau.  

Per tal que tots els alumnes, tant els consellers com la resta, poguessin conèixer de primera mà la situació que viuen les persones amb diversitat funcional, per primera vegada alumnes de l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell han participat en les reunions de treball. De la feina feta al llarg del curs, que s'ha exposat aquest dilluns a la tarda durant la sessió de cloenda del consell, n'ha sorgit l'organització de la festa de la Diver-Sió que tindrà lloc el proper 22 de juny a al plaça de la Germandat i que estarà organitzada pels mateixos alumnes. 

A més, la feina dels darrers vuit mesos, també ha servit perquè els nens constatessin mancances al poble que cal millorar per adaptar-lo a les necessitats de les persones amb diversitat funcional. Per això han demanat la instal·lació d’un semàfor acústic a la plaça Laurèdia i millores als accessos de diferents equipaments. Els alumnes de l'escola andorrana han proposat que els passos de vianants tinguin un relleu perquè les persones invidents els puguin reconèixer amb més facilitat. “Al Prat del Senzill també proposem que treguin les pedres perquè la gent hi pugui anar amb cadira de rodes”, ha explicat la consellera Júlia Bakshi.

De totes les propostes la corporació n'ha pres nota i asseguren que les estudiaran, tot i que n'hi ha algunes que desperten algunes inquietuds. “El semàfor per a invidents és complicat perquè els veïns es queixen del soroll”, ha destacat el cònsol menor, Julià Call. Precisament, la sessió ha estat presidida pel mateix Call i pel conseller menor, Joan Vidal.