Una dona a l'UCI després de caure d'una vagoneta del Tobotronc

La veïna de Sabadell de 53 anys pateix un traumatisme toràcic amb múltiples fractures a la part costal esquerra i està ingressada a l'UCI en estat greu

Una dona de 53 anys veïna de Sabadell ha resultat ferida aquest diumenge al migdia en un accident al Tobotronc de Naturlàndia, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Els fets han tingut lloc poc abans de les 14 hores quan baixava per l'atracció en una vagoneta amb una familiar menor d'edat al seient del davant i, en un revolt, ha sortit projectada de la instal·lació. Els bombers han evacuat la dona en helicòpter fins a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Un cop allà els metges han decidit ingressar-la a l'UCI, ja que pateix un traumatisme toràcic amb múltiples fractures a la part costal esquerra i un traumatisme cranial. El pronòstic és greu, tal com s'informa des de l'hospital.

Segons fonts pròximes al cas, la policia, que està investigant les causes del succés, ha constatat que el cinturó de seguretat funcionava correctament però que el portava descordat. El Cos de Bombers ha apuntat que l'accident ha tingut lloc al cinquè revolt del circuit i la dona hauria caigut des d'una alçada d'uns dos metres. Un cop al terra, ha rodolat uns cinc o sis metres més fins a topar contra la tanca de seguretat de la instal·lació. Vist el tipus d'accident, ha estat l'equip de muntanya dels bombers qui s'ha fet càrrec del rescat, i també s'ha desplaçat fins al lloc dels fets un metge del SUM. En el moment de l'evacuació, la dona presentava policontusions i estava conscient. D'altra banda, la nena que anava a la mateixa vagoneta ha resultat il·lesa.

Des de Naturlàndia han confirmat a través d'un comunicat que la dona no portava lligat el cinturó de seguretat en el moment dels fets, a diferència de la nena que l'acompanyava, de manera que aquesta ha resultat il·lesa. L'accident ha obligat a aturar el funcionament del Tobotronc entre les 14.15 i les 15.45 hores i des del parc asseguren que s'han seguit tots els protocols de seguretat en la col·locació dels cinturons però que, “per causes desconegudes, la passatgera el portava descordat en el moment de l'accident”.