Societat 20/11/2019

Donar una segona vida a la roba, la proposta guanyadora del premi especial de prevenció de residus

El 14è Concurs d'iniciatives ambientals també ha guardonat les millors propostes en la categoria escoles i en la de ciutadania i empresa

A.s.
2 min
Instant en què l'entitat Bomosa recollia el premi. / A.S. (ANA)

Escaldes-Engordany'No perdem el fil' és el projecte, obra de l'entitat Bomosa, que s'ha endut el premi especial de prevenció de residus guardonat amb 2.000 euros. El jurat ha valorat la proposta per la seva sostenibilitat i per voler donar una segona vida als teixits de la roba. El guardó s'ha donat aquest dijous al vespre a Escaldes-Engordany, on s'ha fet el lliurament dels diferents premis del 14è Concurs d'iniciatives ambientals. En l'acte, que s'ha emmarcat dins dels actes previstos per celebrar la Setmana Europea de Prevenció de Residus, han participat Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i també Marc Calvet, cònsol menor d'Escaldes-Engordany, dos dels organitzadors del concurs.

Les altres dues categories que s'han premiat han estat la categoria escoles, en la qual s'han presentat tres projectes, i la categoria ciutadania i empresa, que ha rebut un total de fins a nou propostes. Els dos primers premis de les dues categories han estat dotats amb 1.500 i 1.000 respectivament. En la categoria escoles, el segon premi se l'ha endut l'escola andorrana de la Massana pel projecte 'Embelliment dels patis de l'escola andorrana de la Massana seguint criteris ecològics'. El projecte consistia en el fet que les famílies fessin propostes de com poder millorar el pati de l'escola, per tal d'acabar-hi podent posar flors i plantant arbres. D'altra banda, el primer premi s'ha atorgat a la comissió escola verda del col·legi Sant Ermengol per 'Donem-li una segona vida...'. Un projecte que ha consistit a reduir els residus i també involucrar no només als alumnes, sinó també a les famílies. Un exemple va ser l'intercanvi de llibres escolars en els diferents cursos per part de les famílies.

'La vida salvatge del Principat d'Andorra', de Jordi Tena i Xavier Balmes, s'ha endut el segon premi de la categoria ciutadania i empresa. El projecte, sense ànim de lucre, englobava i donava a conèixer la fauna del país als més joves. Pel que fa al premi guanyador, ha estat per Albert Figueiredo per 'Rastre zero', una proposta que utilitzava les xarxes socials per conscienciar de la brutícia que hi ha a la natura.

Al llarg de les catorze edicions del concurs, s'han presentat un total 140 projectes i s'han destinat un total de 70.000 en premis. Enguany, la quantitat total dels premis ha estat major i ha arribat fins als 7.000 euros.

stats