Societat 09/05/2018

Dosi d'optimisme de la mà d'Emili Duró

El consultor i formador advoca per canviar la manera com enfoquem les coses

M. F.
2 min
Emili Duró, durant la xerrada que ha ofert aquest dimecres. / M. F.

Andorra la VellaDosi d'optimisme la que ha ofert aquest dimecres a la tarda el consultor, assessor i formador Emili Duró en la seva ponència 'Rendir-se no és una opció', organitzada per la Fundació Jacqueline Pradère. L'expert ha ofert al nombrós públic assistent un missatge que convida a canviar l'enfocament sobre les coses, ja que ha deixat clar que un optimista no és aquell que està tota l'estona rient sinó el que davant una adversitat "es pregunta què puc", mentre que el pessimista, es demana "qui ha estat?".

D'aquesta manera, ha fet una crida a mirar el present i no el passat, ja que "si enfoques el present el pots canviar i si enfoques el passat, no". "El problema del ser humà és que sempre està veient el passat i l'extrapola al futur", ha argumentat.

Lamenta, a més, que tot el que ens envolta siguin "notícies negatives" i per això, en les declaracions als mitjans de comunicació prèvies a la conferència, ha defensat que es canviï l'educació que reben els infants. "Ensenyem coses que poden fer les màquines" i, en canvi, no s'ensenya a les escoles a cantar o a ballar, ha posat com a exemple. I més tenint en compte, ha afegit, que en el futur la feina la faran les màquines i "el treball com a càstig bíblic desapareixerà". De fet, les feines del futur requeriran, entre d'altres, "optimisme i passió".

I quant al futur, també ha ofert una visió optimista. D'aquesta manera, ha defensat que cada vegada es viurà millor també gràcies a l'evolució tecnològica. "Farem el món millor", s'ha mostrat convençut, afegint que de fet, ja és "cada vegada més just".

I destaca que tots podem tenir dies dolents o problemes però que el que cal tenir en compte és que "la realitat és la que és i cal acceptar-la" i que, a més, "queixar-se no serveix de res".

stats