Els duaners avisen que faran vaga de zel

De les set del matí a les set del vespre, aquest dijous i divendres el personal farà un compliment estricte de les normes, és a dir, que es revisaran tots els vehicles

Una vaga de zel consisteix en el compliment estricte de la normativa laboral, i ser tan diligent pot comportar un alentiment extrem de l'activitat. Aquest tipus de vaga és la que realitzaran els duaners durant la seva jornada laboral de dijous i divendres, els dos primers dies en què s'ha anunciat l'aturada general del funcionariat.

El personal del servei de duanes, tant la del riu Runer com la del Baladrà, aplicarà els serveis mínims. La primera proposta del Govern és la de tres agents a la duana de Sant Julià de Lòria, i dos, a la del Pas de la Casa, tot i que l'executiu ha de publicar aquest dimarts a la tarda un decret amb els serveis mínims per a tots els departaments de la Funció Pública. Si el personal dels serveis mínims aplica la vaga de zel, el pas per les fronteres pot esdevenir molt lenta. L'horari de les duanes és de set del matí a set de la tarda, per tant, durant aquestes dotze hores l'entrada i sortida del país es pot complicar. A més, no es descarta que hi hagi piquets informatius per repartir fulletons i explicar a les persones que ocupen els vehicles les reivindicacions del funcionariat.

D'altra banda, els representants dels sindicats s'han reunit aquest dimarts a la tarda amb Protecció Civil, policia, serveis de circulació i Mobilitat per preparar els recorreguts de les marxes anunciades pels funcionaris. El dijous 15, a la una de la tarda tindrà lloc una concentració al davant de l'edifici administratiu de Govern i cap a les 13.30 hores començarà una marxa fins a la plaça del Consell General. A les quatre de la tarda hi haurà una nova concentració davant del Govern i es recorrerà el carrer Prat de la Creu en direcció a la plaça de la Rotonda i enfilar l’avinguda Meritxell. El divendres 16, hi haurà una concentració a la plaça Coprínceps a les deu del matí i a les 10.30 hores començarà una marxa fins al comú d’Andorra la Vella per les avingudes Carlemany i Meritxell.