Els duaners francesos alerten de les conseqüències del Brexit a la duana de Porta

Diuen que caldran més controls i que no s'han previst més efectius

Els sindicats de duaners francesos alerten de les conseqüències que pot tenir el Brexit a la duana de Porta, on un cop es doni la sortida de la Gran Bretanya d’Europa els agents es veuran obligats a controlar els papers de tots els passatgers que provinguin d’aquest país i que tinguin la intenció de visitar Andorra.

Per denunciar aquesta situació, els duaners estan duent a terme, des de fa una desena de dies, controls reforçats a les fronteres del Pertús, al Voló i a Porta, que estan provocant certs moments de retencions.

Tal com es fa ressò el diari francès L’Indépendant, els treballadors de duana francesos es mostren preocupats ja que per fer front a l’increment de controls a les persones que procedeixin del Regne Unit caldrien més efectius i aquests no estan previstos. En aquest sentit, Henri Mézy, del sindicat Unsa, en declaracions recollides pel mitjà francès posa en relleu que amb el Brexit es tornaran a la situació anterior al 1993, amb la qual cosa caldrà revisar la mercaderia i els passatgers anglesos. Des dels sindicats recorden que molts turistes anglesos volen fins als aeroports francesos i que després es dirigeixen a Andorra, amb la qual cosa a la duana de Porta caldrà incrementar els controls d’aquestes persones.