Societat 17/08/2022

Dues persones contagien al seu gos de verola del mico

La verola del mico és una zoonosi vírica, és a dir, una malaltia que es pot transmetre de les persones als animals

ARA Andorra
1 min
Un llebrer ha estat contagiat de verola del mico pels amos.

ParísLa revista mèdica TheLancet ha reportat el possible primer cas de transmissió de verola del mico d'un humà a un gos. El Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECD) ja contemplava la possibilitat de contagi de persones a animals i ara un exemplar caní de llebrer ha estat contagiat del virus a través dels seus amos a la ciutat de París, França.

La verola del mico (verola símica) és una zoonosi vírica, és a dir, una malaltia provocada per un virus que es transmet dels animals a les persones, però també de les persones als animals. L'article científic publicat en TheLancet recull el cas de dos homes, de 44 i 27 anys, que van assistir a l'Hospital Pitié-Salpêtrière, a París.

El dia 10 de juny de 2022 tots dos pacients presentaven febre, maldecaps i ulceracions anals, just sis dies després de tenir relacions sexuals amb altres parelles. Després de dotze dies, el seu llebrer italià presentava lesions similars i donava positiu per verola del mico. Malgrat ser "acurats" i tractar d'evitar que l'animal de companyia tingués contacte amb altres persones, la parella va informar que dormien amb la seva mascota a casa.

Segons els investigadors de l'estudi aquest va ser el motiu de la transmissió. L'informe recull que el virus que va infectar a un dels pacients i el que va infectar al llebrer van mostrar una homologia de seqüència del 100% en els 19,5 parells seqüenciats. Ja fa un mes que l'Organització Mundial de la Salut declarava emergència sanitària internacional el brot de verola del mico.

stats