Societat 31/01/2019

Transformació de l'Ull Nu en la seva 7a edició

La celebració del festival tindrà lloc entre el 22 i 26 de maig i, a partir d'aquest dijous, les inscripcions ja estan obertes a tots els participants

M. Pérez
3 min
El director del festival, Hèctor Mas, i el programador Lluís Casahuga, durant la roda de premsa celebrada aquest dijous per explicar les novetats de l'Ull Nu. / M. P.

Andorra la VellaLa 7a edició del festival audiovisual d'Andorra Ull Nu s'ha presentat aquest dijous a la llibreria La Puça d'Andorra la Vella carregada de novetats. Una de les més significatives és el canvi de data de celebració de l'esdeveniment que, enguany, tindrà lloc entre el 22 i el 26 de maig. Aquesta modificació, per tant, afecta també a un canvi en la ubicació on es duran a terme les projeccions, que passarà de fer-se al Centre de congressos per traslladar-se al Teatre Comunal de la capital. Aquest fet permetrà tenir una major gestió logística, suposa un espai més acollidor per als assistents i proporciona major proximitat tant per als creadors com per als espectadors. Així ho ha confirmat el director del festival, Hèctor Mas, que ha tret importància al fet que aquest nou emplaçament compti amb un aforament més reduït.

Pel que fa al jurat també ha patit una important modificació. "Una de les característiques del festival és la participació dels joves" i, per tant, s'ha decidit que una forma de continuar amb aquest fet sigui mitjançant la creació d'un jurat jove, "que es combinarà amb el professional", ha indicat Mas. En aquest sentit, els joves faran entrega dels seus propis premis, que aniran adreçats al millor curtmetratge i al millor llargmetratge. Quant a les categories, tal com ja es va estructurar el 2018, "poden entrar animacions, documentals, ficcions i videoclips", entre d'altres. Totes aquestes mesures "s'han donat per acostar el festival a un públic més ampli i que sigui més participatiu i familiar", ha afegit el director.

Per la seva banda, el programador del festival, Lluís Casahuga, ha informat d'innovacions pel que fa als formats audiovisuals per ajudar que el festival mostri treballs no habituals com pot ser "el videoart, instal·lacions interactives o la realitat virtual". A més, Casahuga ha confirmat que s'estan barallant més propostes i s'està contactant amb artistes andorrans i empreses que es dediquen a aquests formats. "La idea és treballar a la zona del Centre Històric", ha dit, on es duran a terme una sèrie de propostes interiors i exteriors, tot i que els espais estan per concretar. Tot i això, la galeria Pilar Riberaygua serà un dels espais interiors "dedicat a obres de caràcter artístic i acadèmic", ha manifestat.

D'altra banda, també hi haurà una proposta "en la línia de concert" on es reproduirà música inspirada en l'art de l'audiovisual. Una nova col·laboració amb l'empresa Wow Comunicació ha permès la creació d'una nova imatge per al festival, que compta amb un toc juvenil i artístic per atansar-se més a aquest sector de la població i ajuda a "potenciar la comunicació dins i fora d'Andorra".

Quant al pressupost, s'ha vist incrementat considerablement respecte al 2018, ja que es compta amb 64.000 euros aportats pel comú i el Govern. A més, els diferents premis que oferiran els patrocinadors estan valorats en un total de 5.700 euros, a banda de les ajudes que rep el festival sense haver de ser necessàriament econòmiques.

Els premis joves al millor llargmetratge serà de 600 euros i al millor curtmetratge serà de 400 euros. La resta, que tindran a veure amb la millor obra, millor direcció o millor guió, tindran un valor de 800 euros. Per la seva banda, el jurat professional atorgarà un premi de fins a 1.500 euros al millor llargmetratge. A més, hi haurà el trofeu que es pot obtenir gràcies a les votacions del públic.

Per finalitzar, Mas ha posat en relleu que les inscripcions estan obertes a partir d'aquest dijous i el període s'allargarà fins al 17 d'abril. Cal recordar que el concurs està adreçat a joves creadors menors de 35 anys i nascuts o residents al territori dels Pirineus, així com a Catalunya, Aragó, Navarra o el País Basc. Per participar-hi, tan sols cal inscriure's a través de la seva pàgina web: www.festivalullnu.com o des de la plataforma 'Festhome'.

stats