Societat 19/04/2022

Encamp i el Govern denuncien l'aparició de pintades a Sant Romà de les Bons

Les institucions treballen perquè no quedin restes de l'acte vandàlic

ANA
1 min
Les pintades a l'església de Sant Romà de les Bons.

EncampEl comú d'Encamp i el Govern, concretament el departament de Patrimoni Cultural, condemnen i denuncien a la policia l'aparició d'uns grafits a l'església de Sant Romà de les Bons. Cal recordar que el codi penal té tipificats aquest tipus de danys especialment contra béns d'interès cultural i el cos d'ordre efectuarà la investigació pertinent.

Les pintades es van localitzar aquest Dilluns de Pasqua i semblaria que s'han dut a terme amb esprai negre a la part exterior de l'absis de l'església. Les dues institucions han formulat la corresponent denúncia a la policia i treballen per a l'eliminació d'aquest deplorable acte contra el patrimoni cultural.

Amb la voluntat de restaurar el patrimoni cultural en el seu estat original, els equips de la corporació i l'executiu executaran les tasques pertinents al llarg d'aquest dimarts perquè no quedin restes de l'acte vandàlic.

Les institucions fan una crida al civisme i a la cura, entre tots, del patrimoni cultural del país que constitueix un dels testimonis principals de la història, la identitat i la creativitat d'Andorra. I manifesten que és un deure essencial de la societat i dels poders públics preservar aquesta riquesa col·lectiva i transmetre-la en les millors condicions a les generacions futures.

stats