Societat 04/10/2021

Encamp inverteix 1,3 milions en la creació d'un centenar de places d'aparcament

Els estacionaments comunals tindran espais per abonats, de rotació, per a vehicles elèctrics i per a persones amb diversitat funcional

L.G. (ANA)
2 min
El conseller d'Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernández, i el conseller d'Urbanisme i Obres Públiques, Joan-Marc Pifarré, durant la inauguració de l'aparcament de les Bons.

EncampEl comú d'Encamp tindrà al llarg d'aquest mes d'octubre més d'un centenar de noves places d'aparcament per les quals ha invertit aproximadament 1,5 milions d'euros. Ho han manifestat aquest dilluns el conseller d'Urbanisme i Obres Públiques, Joan-Marc Pifarré, i el conseller d'Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernández, durant la inauguració del nou aparcament de les Bons, que disposa d'un total de 21 places, que es distribueixen en 16 per a abonats, tres de rotació, una per a vehicles elèctrics i una altra per a persones amb diversitat funcional. Pifarré ha recordat que els veïns de la zona de les Bons havien demanat en diverses ocasions la instal·lació d'un pàrquing a la vila encampadana, tot afirmant que "la manca d'espais d'aparcament és molt flagrant" i que també servirà per reordenar l'estacionament de vehicles al nucli antic del poble de les Bons.

Quant al segon pàrquing, que estrenarà el comú el 25 d'octubre, els consellers han detallat que estarà ubicat a la zona de la Vena i s'anomenarà Casa Tresà. Així doncs, ha apuntat que disposarà d'un total de 84 places, dues de les quals per a persones amb diversitat funcional i dues habilitades per a vehicles de càrrega elèctrica. En aquest cas, la instal·lació donarà servei als veïns del centre de la vila que no tenen un pàrquing privat i "a partir de llavors ho podran fer davant de casa". A més, també donarà accés directe de la carretera de l'Obac al centre d'Encamp, per la qual cosa consideren que podrà servir als ciutadans i als visitants que vulguin anar a Engolasters o, fins i tot "com un altre aparcament per utilitzar el Funicamp i pujar a pistes durant la temporada d'hivern i estiu".

Ambdues noves instal·lacions disposaran d'un parc infantil per donar un servei més a la vila i un altre espai d'esbarjo als infants encampadans. Tanmateix, l'aparcament de Casa Tresà també tindrà una zona d'activitats per a tots els públics, ja que, segons ha apuntat Pifarré "la zona està concorreguda pels ciutadans que surten a caminar i sempre passen per allà, per aquest motiu els hi hem volgut donar un petit espai on fer exercici". En referència a la inversió destinada per la corporació encampadana, ascendeix a prop d'1,3 milions d'euros, una mica menys del pressupostat pel comú. Així, la instal·lació situada a les Bons ha tingut un cost de 535.000, i la previsió pel del carrer de la Vena és d'uns 700.000 euros.

Gràcies a la creació d'aquests dos aparcaments el nombre de places disponibles a Encamp serà de 1.850, segons ha especificat Fernández, qui ha asseverat que "és una xifra amb la qual ens sentim confortables", per la qual cosa, de moment, la corporació no preveu nous projectes, tot i que ha indicat que estan pendents de les demandes que pugui tenir la ciutadania.

Aparcament gratuït per a esquiadors

D'altra banda i qüestionat per la premsa sobre la possibilitat de repescar el projecte per oferir aparcament gratuït als esquiadors, el conseller d'Infraestructures ha comentat que la iniciativa es troba "sobre la taula", però no hi ha res definit, ja que "encara tenim dos mesos per a l'inici de la temporada d'hivern".

stats