Societat 31/07/2015

Encamp i la Massana, unides per una nova via asfaltada

Ja han finalitzat les principals tasques d'asfaltatge i condicionament de la carretera de Beixalís

Ana
1 min
La nova carretera asfaltada de Beixalís / G.LL.T.

BeixalísJa han finalitzat les principals tasques d'asfaltatge i condicionament de la carretera de Beixalís, la CS 210. Els treballs, iniciats fa uns mesos, van acabar el passat 24 de juliol i han permès asfaltar pràcticament els tres quilòmetres que separen la sortida de Vila de les bordes de Beixalís. D'allà fins al coll de Beixalís i, posteriorment fins a Anyós, la carretera ja estava asfaltada des de feia anys.

En total, i segons dades del Ministeri d'Ordenament Territorial, s'ha condicionat una superfície de 18.289 metres quadrats. L'amplada mitjana de la via asfaltada és de 6,46 metres, i en total s'hi han invertit 496.000 euros, 421.861 en adequar l'antiga pista i pavimentar-la, i 74.739 euros més en refer dos murs i netejar les cunetes.

Tot i que els vehicles ja poden circular sense problemes per la carretera, durant les properes setmanes o mesos s'hi aniran fent alguns treballs complementaris. Així doncs, es col·locarà una segona capa de paviment i es realitzaran els treballs de senyalització, tan horitzontal –la pintura- com vertical –les senyals de trànsit-.

Nou atractiu cicloturista

Amb la pavimentació d'aquests gairebé tres quilòmetres es guanya una nova carretera asfaltada que comunica les parròquies d'Encamp i la Massana, i es preveu que sigui de gran interès especialment per als ciclistes –la vessant massanenca, ja asfaltada, ja és una ruta cicloturista clàssica-. De fet, durant aquest estiu la carretera serà la protagonista de part de dues proves esportives: la Purito i la Vuelta a Espanya.

stats