Societat 16/08/2019

El comú d'Encamp reitera les ajudes ofertes als comerciants pel tancament de les avingudes

Les obres continuen a bon ritme i està previst que acabin a principis de desembre

T. Navarro
2 min
Missa de Sant Roc en motiu de la festa major de la parròquia d'Encamp. / T. N. (ANA)

EncampEl cònsol major de la parròquia d'Encamp, Jordi Torres, entén les queixes dels comerciants de l'avinguda Joan Martí, recollides en alguns mitjans de comunicació, pel desenvolupament de les obres de remodelació. Conscient del "destorb que provoquen", ha reiterat aquest divendres que des de l'administració ja s'han pres mesures per reduir-ne l'impacte, com l'ampliació de la gratuïtat dels aparcaments de la zona de mitja a una hora o l'exempció de l'impost de les terrasses "tot i que les han pogut anar utilitzant quan han tingut disponibilitat". Les obres, que des del comú "som conscients que quan en fem els comerços afectats pateixen les conseqüències", es mantenen amb els terminis marcats i es preveu que acabin a principis de desembre.

Unes obres que no han afectat al tarannà de la festa major que ha vist com s'han hagut de traslladar alguns actes que es feien a la plaça del Consell fins a la plaça dels Arínsols o al Prat Gran. "Sabent on es fan els actes, la gent no té cap impediment per poder-se desplaçar", ha afirmat Torres minuts abans d'assistir a la tradicional missa de sant Roc a l'església de santa Eulàlia. La festa, que en els darrers anys ha patit una disminució de l'assistència arran de l'època estival i a totes aquelles persones que es dediquen al sector de la construcció i que durant l'agost tenen vacances. Amb tot, "està anant molt bé", amb participació de les veïnes i veïns de la parròquia però també de visitants que aprofiten la programació per passejar i passar una bona estona. La presència policial és l'habitual en aquest tipus d'esdeveniments i des del comú creuen que els fets de la festa major de Sant Julià, que Torres considera "puntuals", no ha afectat al funcionament de l'esdeveniment aquests dies.

Obres a Prada de Moles

Torres ha reiterat també la voluntat del comú de posar "Prada de Moles a disposició del FC Andorra" com a estadi en cas que l'equip ascendís a primera divisió. Això comportaria, no obstant, "obres importants", com per exemple l'ampliació de les graderies, la col·locació d'un nou camp de gespa o la possibilitat d'aixecar el terreny per construir-hi un aparcament. Les obres que ja s'estan estudiant són les necessàries per acollir partits de Segona Divisió B, com l'ampliació de les localitats, la instal·lació d'un bar, la remodelació dels vestuaris o el reforç de la tanca que envolta les instal·lacions. La resta de reformes aniran a càrrec de l'equip de futbol.

stats