Societat 14/03/2019

Enfortir l'enfocament de medi ambient en l'agenda iberoamericana

Rossell defensa en una jornada a Madrid que el desenvolupament sostenible exigeix esforços concertats per construir un futur inclusiu i sostenible

Agència ANA
2 min
El director de Medi Ambient, Marc Rossell, durant la seva intervenció. / SFG

MadridEl director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha participat en la presentació de l'informe de l'Observatori Iberoamericà de Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic que ha tingut lloc aquest dijous a Madrid, en el marc de la jornada sobre desenvolupament sostenible i canvi climàtic a Iberoamèrica, organitzada per la Secretaria General Iberoamericana. Durant la jornada s'han tractat els reptes que representa el canvi climàtic a la regió, així com les polítiques públiques i aliances necessàries dur-les a terme. Rossell ha celebrat el treball dut a terme durant els darrers anys per part de la comunitat iberoamericana per a la implementació de l'Agenda 2030 i ha afegit que la voluntat d'Andorra és enfortir l'enfocament en la transició ecològica i el medi ambient en l'agenda iberoamericana, convocant una reunió ministerial sectorial de ministres de Medi Ambient.

Rossell ha obert la jornada de treball presentant el lema escollit per Andorra per a la seva Secretaria Pro Tempore 'Innovació per al Desenvolupament Sostenible - Objectiu 2030'. El director de Medi Ambient ha explicat que la voluntat és abordar la innovació com a un canvi, no necessàriament tecnològic, basat en el coneixement científic però també en l'experiència, que genera valor social, cultural, mediambiental i econòmic.

El director de Medi Ambient ha afirmat que el desenvolupament sostenible s'ha definit com el desenvolupament capaç de satisfer les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les futures generacions i per donar resposta a les seves pròpies necessitats. I ha afirmat que el desenvolupament sostenible exigeix esforços concertats per construir un futur inclusiu i sostenible, per a les persones i també per al planeta.

La jornada sobre desenvolupament sostenible i canvi climàtic a Iberoamèrica, organitzada per la Secretaria General Iberoamericana, s'ha inclòs al calendari del bienni 2019-2020 de la Secretaria Pro Tempore que ostenta Andorra. Les diferents taules de treball han estat inaugurades per la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan i la ministra per a la Transició Ecològica espanyola, Teresa Ribera. A les diferents taules de treball han participat experts de la regió iberoamericana de diferents institucions públiques i privades.

stats