Societat 27/08/2019

Enllestit el darrer tram del camí ral entre Sornàs i Ansalonga

L'actuació ha tingut un cost de 260.000 euros i compta amb una llargada de 650 metres

M. P.
2 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i la cònsol menor d'Ordino, Gemma Riba, durant la passejada pel camí ral que uneix Sornàs i Ansalonga. / M. P. (ANA)

OrdinoOrdino ha donat per inaugurat aquest dimarts l'últim tram de camí ral entre el pont de Sornàs i Ansalonga i, d'aquesta manera, la parròquia ja es troba totalment connectada mitjançant camins accessibles, planers i més familiars. L'actuació se suma als camins habilitats el 2017 i 2018 entre Ansalonga i la Cortinada i Ordino amb Sornàs respectivament. El projecte és ambiciós, ja que "té com a finalitat connectar el nucli urbà d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella" amb el Parc natural de la vall de Sorteny, tal com ha confirmat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant la passejada que ha dut a terme aquesta tarda per inaugurar el terreny. L'actuació ha tingut un cost de 260.000 euros i compta amb una llargada de 650 metres que permet "evitar que la gent hagi de circular per la carretera i aprofitar al màxim l'entorn natural de la parròquia". En aquest sentit, la inversió total que s'ha fet a Ordino ha estat de 600.000 euros per una llargada d'1,7 quilòmetres al llarg dels darrers anys.

Per tal de facilitar el pas de les persones grans, infants o persones amb mobilitat reduïda, s'han instal·lat unes passarel·les de fusta que fan més accessible la zona i, alhora, respecten les molleres que hi ha en el mateix espai. Un cop acabat el tram, el Govern i el comú d'Ordino licitaran diversos elements de mobiliari per dotar l'espai de confort per als vianants. Les obres d'aquest tram han consistit en l'estabilització del sòl, les proteccions de les propietats privades i la instal·lació de les passarel·les de fusta. L'objectiu es basa a promocionar i fomentar el senderisme i el turisme de muntanya, millorar la connectivitat dels espais d'interès natural i acostar la natura als ciutadans d'una manera fàcil.

Tot i això, Calvó ha recordat que "encara queda -per habilitar- algun tram a la Massana", el que se situa al costat de la Farga Rossell està "pendent d'adjudicar" i un altre que el qual s'està treballant el conveni amb el propietari "per aprofitar al màxim l'entorn natural". A banda, "també hi ha algunes connexions que hem de fer a Andorra la Vella que s'aniran fent al llarg d'aquesta legislatura".

Per la seva banda, la cònsol menor d'Ordino, Gemma Riba ha recordat que aquests treballs es basen en una col·laboració conjunta entre l'executiu i el comú, "cadascú dins del límit de les seves competències", ja que el Govern s'encarrega d'aportar la partida pressupostària i dur a terme les obres i el comú actua com a gestor del territori després de negociar amb els propietaris "per aconseguir convenis de cessió" per fer realitat els camins.

stats