Societat 13/07/2017

Ensisa destina 350.000 euros per permetre que l'Avet aculli un eslàlom i un gegant simultàniament

La societat ha sotmès a informació pública un projecte per eixamplar el tram final de la pista i per desplaçar la línia de canons que hi ha actualment a la zona

Ana
2 min
La pista de l'Avet, a Soldeu. / GRANDVALIRA

Andorra la VellaA banda de la plataforma per ampliar l'arribada de la pista de l'Avet, un altre dels requeriments de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) per tal que es puguin acollir les finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2019 és la necessitat que la pista pugui disposar simultàniament dels traçats d'eslàlom (SL) i d'eslàlom gegant (GS), ja que les proves es disputaran seguides. Per aquest motiu, Ensisa ha sotmès a informació pública un projecte per eixamplar el tram final de la pista i per desplaçar la línia de canons que hi ha actualment a la zona. Està previst que els treballs es puguin iniciar aquest mes d'agost i tindran un cost d'uns 350.000 euros, segons ha informat a l'ANA el director tècnic de les proves de Copa del Món, Jordi Pujol.

Jordi Pujol ha informat que els treballs es duran a terme a partir de la segona quinzena d'agost, amb l'objectiu que la pista de l'Avet pugui tenir preparats simultàniament els traçats de l'eslàlom i de l'eslàlom gegant, amb una arribada conjunta a la futura plataforma que ha d'allargar la base de la pista. L'ampliació de la pista es farà per la seva part esquerra des de la perspectiva de Soldeu, a l'alçada de l'últim mur, de manera que caldrà talar uns quants arbres i fer una petita remodelació del terreny. A més, es desplaçarà la línia de canons que hi ha a la zona i s'aprofitarà per renovar-ne dos per models de més potència i que permetin produir neu a més temperatura.

Aquesta millora es vol tenir enllestida per a la temporada vinent, tenint en compte que s'acolliran les finals de la Copa d'Europa, que seran un test de cara a les finals mundials de la temporada següent. Tot i que no s'hauran de preparar els dos traçats de l'Avet simultàniament, Pujol ha indicat que la intenció és poder provar el nou traçat per a proves d'eslàlom. Els treballs començaran durant la segona quinzena d'agost i no abans per protegir els galls de bosc que viuen a la zona i que actualment estan en període de zel.

stats