Societat 04/01/2022

Entra en vigor el Conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges amenaçades

Hi figuren 5.945 d'animals i 32.768 de vegetació

ANA
2 min
Els ossos que van ser traslladats de Naturland l'estiu passat.

Andorra la VellaEl Govern informa que aquest dimarts ha entrat en vigor el Conveni sobre el comerç internacional d'espècies de fauna i flora salvatges amenaçades (Conveni CITES), l'adhesió al qual va ser aprovada el passat 8 de juliol del 2021 pel Consell General. D'aquesta manera, es dona continuïtat a la legislació ja existent al país i es reforça el seu compromís en matèria de control del comerç de les espècies de fauna i flora amenaçades o en perill d'extinció en col·laboració amb 183 estats més.

En la categoria de regne animal hi figuren 5.945 espècies i en la de vegetació un total de 32.768, i ambdues es troben annexades als apèndixs I, II i III segons el grau de protecció i es poden consultar a www.cites.org. Tot i que Andorra no era membre del conveni, la documentació per la importació i exportació d'espècies protegides i dels annexos del conveni ja era reconeguda i acceptada pels altres estats. Així doncs, al llarg dels darrers cinc anys, el departament de Medi Ambient ha emès una mitjana aproximada de 450 certificats per any, en la seva majoria per a importacions de productes d'origen animal.

Cal recordar que el passat mes de juliol, el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va presentar un aplicatiu en línia (https://sig.govern.ad/sefana) per realitzar els tràmits de sol·licituds relatives a la importació, exportació i reexportació dels exemplars o productes relatius a la fauna autòctona, no autòctona i la flora.

Finalment, notifiquen que el Secretariat del Conveni CITES reconeix el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern com l'autoritat administrativa andorrana competent per emetre documentació per a l'aplicació del conveni i a Andorra Recerca i Innovació com a institució científica competent per certificar que l'exportació de les espècies dels apèndixs del conveni no resulta perjudicial per a l'espècie.

stats