Societat 17/07/2019

L'entrada en funcionament del metge referent es posposa al gener

Jover creu necessari impulsar més formacions al col·lectiu mèdic per tal de garantir l'eficàcia i l'eficiència de la reforma sanitària

M. P.
1 min
L'edifici de la CASS. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl butlletí del Consell General ha publicat aquest dimecres una modificació en la Llei de la CASS on s'informa que l'entrada en funcionament de la figura del metge referent es prorroga tres mesos, entrant en vigor, per tant, el gener del 2020. El ministre portaveu, Eric Jover, ha recordat que, actualment, el model sanitari andorrà té un sistema de copagament diferenciat en funció "de si els pacients segueixen una via integrada" o una que no ho és. La integrada implica que els ciutadans hagin d'escollir el seu metge referent, que serà qui derivarà els pacients a l'especialista, com també suposa que hi hagi d'haver "tota una formació professional sanitària" a fi que el personal que treballa en aquest àmbit "pugui fer el màxim de bé aquesta feina associada a les dues noves vies que s'ofereixen dins del recorregut" de la sanitat.

Jover ha declarat que, tot i l'elevat percentatge de ciutadans que ja ha designat el seu metge referent, "encara no s'ha arribat al 100%", i "entenent que segurament és necessari impulsar més formacions al col·lectiu mèdic", s'ha optat per ajornar l'entrada en vigor d'aquesta figura i garantir així l'eficiència i l'eficàcia de la reforma. A més, ha ressaltat que aquesta mesura "és més important que no pas urgent", i la decisió respon a la necessitat de garantir que la seva posada en funcionament "sigui el millor possible pels ciutadans i els professionals".

stats