Societat 03/03/2022

Escaldes-Engordany inicia la plantada de 300 arbres al bosc de la Plana amb motiu del Dia mundial de la Natura

La tempesta del passat 11 de juliol va provocar un endarreriment d'uns 200 anys en la successió natural de la vegetació de la zona

M. P. (ANA)
2 min
Una infant planta el seu arbre.

Escaldes-EngordanyAmb motiu del Dia mundial de la Natura que se celebra aquest 3 de març, i després de les conseqüències que la tempesta de l'11 de juliol del 2021 va provocar al bosc de la Plana, el comú d'Escaldes-Engordany ha iniciat aquest dijous una plantada d'arbres a la zona per a restaurar el medi i introduir espècies caducifòlies que serveixin com a barrera protectora davant possibles incendis.

Per a donar el tret de sortida a l'acció, la corporació ha celebrat una planta popular en la qual hi han assistit, principalment, veïns de la Plana. Durant la jornada d'aquest dijous es preveu plantar una trentena d'arbres, tot i que la idea és que finalment s'hi col·loquin fins a 300.

Diversos ciutadans planten els seus arbres a la zona de la Plana.
Infants planten els seus arbres a la Plana.
El missatge escrit per part de la consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell.

La consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell, han explicat que aquesta acció s'ha pogut dur a terme després que la corporació hagi sanejat la zona arran del succés de l'any passat, estabilitzant-la i fent-la més segura. "Són arbres de creixement lent. No els veurem ben macos fins d'aquí a uns 50 anys. Són arbres que estem plantant per a les generacions futures perquè quan vinguin a passejar tinguin uns arbres que donaran varietat de colors a la tardor", ha exposat la consellera.

Cada persona que ha plantat els seus arbres, a més, també l'ha pogut acompanyar d'un cartell per batejar-lo. En el cas de Vendrell, ha volgut dedicar la plantada del seu arbre al poble d'Ucraïna i a tots aquells territoris que actualment es torben en guerra, enviant, d'aquesta manera, un missatge de pau, de protecció de la natura "i també de protecció de la humanitat".

Per la seva banda, l'enginyer Esteve Tor, ha recordat que les tempestes del juliol del 2021 van provocar la caiguda de gairebé dues hectàrees de bosc madur de pi roig. "S'ha sanejat tot, i a nivell del comú hem decidit fer aquesta planta i introduir una sèrie d'espècies dominades pel roure", ha indicat. De fet, les conseqüències de la ventada han provocat, segons ha detallat l'expert, que la successió natural de la vegetació en aquesta zona s'hagi endarrerit entre uns 100 o 200 anys.

stats