Societat 12/05/2022

Escaldes-Engordany millorarà els parcs de la parròquia

Durant el consell d'infants, Gili també ha anunciat que estan treballant per embellir-los amb flors

ANA
2 min
Un instant del consell d'infants d'Escaldes-Engordany celebrat aquest dijous al matí.

Escaldes-EngordanyEl comú d'Escaldes-Engordany preveu millorar els parcs de la parròquia perquè estiguin enllestits de cara a la tardor. Així ho ha anunciat la cònsol major, Rosa Gili, en el marc del consell d'infants celebrat aquest dijous al matí. Tal com ha explicat, no es tracta d'una intervenció superficial. Així, al Prat del Roure hi haurà jocs nous i al parc de Sant Jaume s'hi instal·laran jocs, s'arranjaran les jardineres, es plantaran flors i es canviaran els bancs. Tot plegat farà aquest darrer espai més agradable després de la intervenció per garantir-ne la seguretat executada ja fa temps. Amb aquestes actuacions es donarà resposta a les demandes plantejades pels consellers infantils i Gili també ha declarat que s'està treballant per embellir amb flors tots els parcs i afavorir la presència de pol·linitzadors a les zones verdes.

A banda, s'està avançant en la proposta sorgida del consell d'infants de posar noms als parcs de la parròquia. Fins a la data s'han recollit les propostes de l'espai lleure, l'escola francesa, l'escola Sagrada Família, l'escola Maria Moliner i l'escola andorrana, per després poder iniciar un procés de selecció.

Un dels punts plantejats pels consellers infantils era que hi hagués vigilància a tots els parcs, i per aquest motiu, la cònsol ha recordat que al Prat del Roure ja hi ha un vigilant i que a la resta de zones verdes els agents de circulació fan rondes de vigilància cada hora. A més, la majoria de parcs estan equipats amb càmeres, ha expressat.

Per altra banda, Gili ha anunciat que s'està habilitant un nou parc de gossos a l'aparcament de les Molleres, a Engolasters, el qual tindrà dues entrades, una per la part superior i una altra per la zona més baixa. De fet, es tracta del segon parc per a gossos que hi haurà a la parròquia.

Una altra petició del consell d'infants era poder ubicar algun banc a l'avinguda de les Escoles. Des de la corporació han manifestat la dificultat de trobar algun espai adequat pel fet que les voravies són massa estretes. Tot i així, el servei de circulació de la corporació ha constat que se'n pot posar un davant de l'hotel Comtes d'Urgell. Finalment, un altre aspecte que preocupa els infants són els edificis alts al Clot d'Emprivat. En aquest cas, la cònsol major ha explicat als consellers que la decisió de permetre construir més plantes va ser de l'anterior corporació i que ara és complicat prohibir-ho perquè els privats tenen uns drets i poden recórrer a la justícia. Malgrat tot, el comú està treballant per millorar l'urbanisme a la zona.

stats