Societat 28/08/2018

Escaldes-Engordany es marca com a objectiu transformar la cursa ciclista infantil en l'antiga prova de festa major

Des de l'Sprint Club Andorra esperen superar els participants del primer any i arribar als 150 corredors de base

Ana
2 min
Jordi Vilanova, conseller d'Esports i Informàtica del comú d'Escaldes-Engordany, i el president de l'Sprint Club Andorra, Emili Pérez, amb el cartell de la 2a Cursa ciclista infantil d'Escaldes-Engordany. / P. R.

Escaldes-EngordanyLa prova ciclista de la festa major d'Escaldes-Engordany era un dels esdeveniments més esperats i seguits fa vint anys. La competició es va deixar de fer però dues dècades més tard, el conseller d'Esports i Informàtica del consistori escaldenc, Jordi Vilanova, ha anunciat que un dels objectius pel 2019 és recuperar-la, durant la presentació de la segona edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez. Aquesta prova puntuable per la Copa Catalana va estrenar-se l'any passat amb molt bones sensacions i enguany tenen l'objectiu de superar els participants i consolidar-se en el calendari del ciclisme de base.

Vilanova ha destacat que es va veure un buit en el ciclisme de base en el Principat perquè "si el país s'està posicionant com a territori ciclista, no es poden obviar els més joves". Per això, de la mà de l'Sprint Club Andorra i de l'exciclista 'Purito', van crear aquesta competició per a nens d'entre 5 i 14 anys.

El president de l'Sprint Club Andorra i el ciclista andorrà amb un millor resultat en uns Jocs Olímpics, Emili Pérez, han posat èmfasi en la situació de la cursa: "Es fa al centre del poble, entre Caldea, el comú i Vivand, i això dona notorietat a una prova que s'ha consolidat i vol arribar als 150 corredors".

La primera edició va ser un èxit pels organitzadors, que van rebre les felicitacions de la Federació Catalana de Ciclisme. "L'objectiu és consolidar la prova i augmentar els participants perquè puguin venir de tot Espanya i arribar a internacionalitzar-la amb corredors de la resta d'Europa", explica Emili Pérez, que en destaca la situació i l'organització.

El conseller d'Esports i Informàtica també ha recalcat que un dels èxits de la prova és que és un dels únics moments en què els corredors andorrans competeixen a casa. "Més enllà del parc infantil del Prat del Roure i la situació de la cursa, el que més satisfà és córrer davant de la teva família i amics", ha dit.

En aquest sentit, i abans d'haver-ho parlat amb les federacions andorrana i catalana i l'Sprint Club Andorra, ha justificat el fet de voler transformar la cursa en la prova de festa major: "Recordo que era un dels moments amb més públic de la festa major, hi havia molt ambient i és que si organitzes proves amb canalla, la família i els amics s'hi bolquen, i això és un èxit".

De la seva banda, Emili Pérez ha assegurat que és una idea magnífica. "L'objectiu és que els corredors d'aquestes edats es formin i gaudeixin. Com més ambient millor. Ara han d'aprendre i ja tindran temps d'explotar més endavant", ha conclòs el president de l'Sprint Club Andorra.

stats