Societat 29/03/2022

Escaldes sorteja les parcel·les dels horts del Sucarana

El lliurament de les claus tindrà lloc el proper 1 d'abril

ANA
1 min
Un moment del sorteig de les claus dels horts del Sucarana.

Andorra la VellaLa Llar de jubilats del comú d'Escaldes-Engordany ha acollit aquest dimarts el sorteig dels horts del Sucarana. En aquesta 20a edició hi havia 18 parcel·les disponibles, però finalment se n'han adjudicat 16, responent així a totes les sol·licituds presentades. Les dues parcel·les restants s'oferiran a persones grans que no han entrat al sorteig.

Els hortolans s'han mostrat satisfets per poder conrear un any més aquestes parcel·les, i han afirmat que aquesta activitat els permet passar una bona estona amb els companys al mateix temps que fan exercici. De fet, tots ells han destacat la "satisfacció i il·lusió" que els genera poder collir allò que han sembrat. El 2021 va ser un bon any i tots els hortolans esperen que aquest també ho sigui. A més, han expressat la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa.

Després del sorteig, la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, ha desitjat una bona collita als hortolans i ha agraït a Xavier Espot Miró, de casa Sucarana, la participació en aquest projecte. El lliurament de les claus tindrà lloc el proper 1 d'abril al matí.

Coincidint amb aquesta temporada, la Llar de jubilats, conjuntament amb el departament de Medi Ambient de la corporació, organitzarà una xerrada sobre compostatge, el bon ús de l'aigua i una aproximació als planters. També s'incidirà en la reducció de residus i el manteniment i la neteja dels horts.

stats