Un 'escape room' per endinsar-se en la Segona Guerra Mundial

La durada del joc és de 60 minuts i els equips tenen entre quatre i sis persones 

El Servei de Joventut d'Andorra la Vella ha presentat aquest dimecres un 'escape room' ambientat en la Segona Guerra Mundial que es desenvolupa exclusivament al Centre Històric de la capital. L'objectiu dels participants, d'entre 12 i 35 anys, és trobar la manera d'ajudar als dos aviadors caiguts de la RAF, que encara estan vius, a tornar cap a les seves línies. Per tant, mitjançant diferents proves i enigmes, s'han de trobar les millors rutes per evadir-se de la Gestapo i arribar a França.

La durada del joc és de 60 minuts i els equips estan conformats de quatre a sis persones. Cada equip, per tant, haurà de superar les diferents proves que es desenvoluparan en quatre escenaris (sala del Centre Cultural la Llacuna, Llibreria La Puça, Colmado Asensio i l'entrada a la Casa de la Vall). La tècnica del departament de Joventut, Sara Valls, ha informat que aquesta iniciativa s'ha engegat amb la voluntat que els joves formin part de l'organització i promocionar així la seva participació. El seu paper ha estat el d'ajudar als tècnics a organitzar els espais i crear els enigmes.

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua, ha celebrat l'organització d'aquest esdeveniment que es farà puntualment en festivitats i vacances escolars a causa de la logística que implica. D'aquesta manera, des de l'associació s'ha donat suport a aquest projecte que representa tenir gent jove passejant pel Centre Històric i comptar amb la implicació dels comerços que s'hi han adherit.

D'altra banda, Riberayagua ha manifestat que actualment hi ha molts projectes que es presentaran a curt termini que "van en la línia de potenciar i avançar l'eix cultural amb els visitants i fomentar el coneixement de l'entorn i el seu comerç particular".