L’escola bressol dels Serradells rebrà el nom de Conxita Mora

El comú de la capital recorda el vessant social de la cònsol que va encapçalar la corporació entre 1998 i 2003

L’escola bressol dels Serradells rebrà a partir d’aquest dissabte el nom de Conxita Mora Jordana, ex-cònsol major d’Andorra la Vella entre 1998 i 2003 i impulsora de la instal·lació. D’aquesta manera, el comú d’Andorra la Vella vol retre un homenatge a la figura de Conxita Mora, la primera cònsol major que va tenir la parròquia, que va morir l’any 2016 i que va destacar per la seva sensibilitat envers els més menuts.

Dissabte es descobrirà a l’entrada de l’escola bressol una placa amb el seu nom i, a més, es podrà visitar una petita exposició on es fa un repàs tant de la seva petjada al capdavant del comú com de la mateixa instal·lació infantil. Des que va iniciar l’activitat el 17 de febrer del 2003 amb 22 infants, ha donat servei a més de 700 nadons i menuts. L’escola bressol dels Serradells ofereix espais molt amplis i funcionals i disposa d’onze aules: cinc per a un màxim de catorze infants, i sis per a set infants. La capacitat màxima del centre és de 112 places. Actualment, una seixantena de menuts són els usuaris habituals d’un equipament en el qual treballen 24 persones, entre educadores, cuineres i personal de neteja.

Precisament l’acte de rebateig de l’equipament coincidirà amb la graduació de 33 alumnes dels Serradells, que a partir del setembre s’incorporaran a l’escola. El mateix dissabte, al Centre de congressos, es durà a terme la graduació de disset infants més de l’escola bressol de Santa Coloma.