Societat 07/06/2019

El 80% dels escolars ja participen en el projecte Escola verda

Els últims centres en afegir-se han estat el Lycée Comte de Foix i l'escola francesa del Pas de la Casa

M. P.
2 min
Els alumnes del Lycée Comte de Foix durant la presentació del seu projecte. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEn el marc de la Setmana del medi ambient, el Lycée Comte de Foix ha acollit aquest divendres la celebració el 9è Fòrum de la iniciativa Escola verda, un projecte transversal que engloba tota la comunitat educativa amb l'objectiu de fer projectes al llarg del curs relacionats amb la sostenibilitat. Enguany, tal com ha confirmat la ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, fins al 80% dels alumnes, que representen 21 centres educatius, ja participen en aquest projecte i, per tant, la fita a assolir és aconseguir la representació de totes les escoles en un període de temps breu. Al llarg del matí, després que els escolars hagin fet diverses activitats relacionades amb el medi ambient, s'ha premiat al Lycée Comte de Foix i l'escola francesa del Pas de la Casa amb el guardó Escola verda. A la resta de centres que han participat, al voltant de vint grups d'estudiants dels tres sistemes educatius, se'ls ha fet un reconeixement vers la tasca que duen a terme al llarg de l'any en aquest sentit.

Calvó ha declarat que cada escola, en funció de les necessitats i del que volen treballar els infants, pot encarar-se en un determinat àmbit, ja sigui aspectes relacionats amb la gestió de residus, la contaminació acústica, l'energia o l'aigua. En aquest sentit, el Lycée ha organitzat una col·lecta de paper de reciclatge i, a més, també ha engegat una iniciativa relacionada amb el soroll mitjançant la instal·lació de diversos captadors per tal de sensibilitzar els estudiants del nivell sonor i la contaminació acústica.

Així, segons el director del centre Daniel Raynal, "els estudiants tenen moltes preguntes sobre el desenvolupament sostenible del planeta", ja que "hi ha molts temes que els afecten", i ha indicat que els escolars "són molt sensibles i estan disposats a participar en totes les accions necessàries". L'objectiu del sistema educatiu francès, segons Raynal, "és que totes les escoles entrin en aquesta iniciativa", ja que les accions relacionades amb la sostenibilitat estan incloses en tots els seus programes educatius.

stats