Societat 07/05/2019

Santos i Gea, detinguts per les presumptes irregularitats a la FAF

La policia ha escorcollat aquest dimarts al matí la seu de la Federació de Futbol en el marc de l'operació Cautxú per delicte financer i econòmic

Miquel Margalef
1 min
La sortida de la comitiva judicial un cop fet el registre a la seu de la FAF. / M. M.

Escaldes-EngordanyUna comitiva de la policia s'ha desplaçat aquest dimarts al matí, a primera hora, fins a la seu de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) en el marc d'una investigació judicial per presumpte delicte financer i econòmic. El cos d'orde ha detingut el president de la federació, Víctor Manuel Domingos Dos Santos, i el secretari general, Tomàs Gea, per pressumpte apropiació indeguda de les ajudes econòmiques procedents de la UEFA i la FIFA.

L'entrada a la seu de la FAF, situada al carrer Bisbe Tomàs d'Escaldes-Engordany, ha sorprès a molts dels treballadors que han vist com se'ls impedia l'entrada a l'edifici durant l'escorcoll. La investigació, que està sota secret de sumari i que s'ha batejat com a operació Cautxú, abasta més enllà dels dos detinguts a hores d'ara. Precisament, algunes fonts asseguren que l'apropiació indeguda de diners públics també estaria estretament relacionada amb una presumpte alteració d'un partit per facilitar l'entrada d'un dels clubs del país en competicions europees.

Ara cal veure com tota aquesta operació, que feia temps que s'estava gestant, afecta de manera més o menys directe al futbol del país i a les ajudes que es reben dels organismes internacionals i com la documentació recollida durant els escorcolls ajuda a esclarir el cas.

Per la seva banda, fonts de la federació han assegurat no tenir més informació relacionada amb el cas ja que es troba sota secret de sumari, però posen en dubte qualsevol irregularitat relacionada amb algun delicte econòmic. Argumenten que els comptes de la FAF són auditats anualment per la mateixa UEFA i FIFA, i que mai hi ha hagut alguna apropiació indeguda.

stats