Societat 08/06/2017

Escorcollen el domicili dels Cierco arran del cas Pujol

El registre té a veure amb la revelació de secret bancari que s'està investigant

ARA Andorra
2 min
Higini Cierco en una imatge d'arxiu / Arxiu ANA

Andorra la VellaA primera hora d'aquest dijous al matí la policia judicial hauria dut a terme escorcolls al domicili d'Higini Cierco arran del cas Pujol, i en concret en relació a la causa sobre revelació de secret bancari, tenint en compte que els antics màxims accionistes de BPA van reconèixer haver lliurat informació a les autoritats espanyoles sobre els comptes que la família Pujol havia tingut a l'entitat. Arran dels fets, els advocats de la família Pujol van presentar una querella, inicialment contra persona desconeguda, i posteriorment contra Higini Cierco i l'exconseller delegat Joan Pau Miquel.

Fonts coneixedores del cas han indicat que l'operatiu, iniciat al voltant de les 7.30 hores, ha estat ordenat per la batlle Alexandra Terés, i que Higini Cierco no es trobava al país en el moment dels registres. Els escorcolls s'han dut a terme en diversos ordinadors del domicili i, segons indica RTVA, la policia s'hauria endut 38.000 correus electrònics de l'ordinador d'Higini Cierco.

El Grup Cierco es mostra indignat

El Grup Cierco, mitjançant un comunicat, ha expressat la seva "profunda repulsa i indignació" en relació a l'actuació de la justícia andorrana, ja que consideren que se'ls està sotmetent a una "constant persecució". Es mostren sorpresos per la "celeritat i vehemència" amb la que s'està tractant el cas Pujol i per la "protecció que s'està oferint a l'entitat bancària on totes les evidències indiquen que van transcórrer els moviments dineraris d'origen". En canvi, lamenten que la investigació sobre la seva denúncia per amenaces i coaccions "es mantingui en somort", cosa que atribueixen a "la desprotecció a què sotmet l'administració als nacionals andorrans davant la protecció que ofereix als estrangers investigats al seu país d'origen".

Pel que fa als escorcolls d'aquest dijous, els Cierco asseguren que es tracta d'una acció judicial "de caire general i sense cap objectiu concret" per buscar possible documentació que els pogués incriminar. Així, ho qualifiquen de "registres a l'engròs" als domicilis particulars dels dos germans i en els seus respectius despatxos professionals ubicats a les dependències del grup. Consideren que no s'estan investigant delictes concrets sinó que "es persegueix indiscriminadament unes persones per criminalitzar-los com sigui".

Finalment, els Cierco han assegurat que la intervenció judicial i policial no ha alterat el normal funcionament de les empreses lligades al grup, i han aprofitat per recordar que actualment ocupen mig miler de persones. També lamenten el perjudici que aquest cas està causant a la credibilitat d'Andorra i a la seva recuperació econòmica i insiteixen en la col·laboració que segueixen oferint al Govern per trobar la millor resolució a l'afer.

stats