Societat 19/10/2018

L'escultura 'Invencibles' homenatja les dones que afronten un càncer de pit

Assandca ha encarregat l'obra a l'artista Emma Regada, que ha creat una silueta femenina amb un engrantage al cor

Ana
1 min
L'artista Emma Regada explica l'escultura 'Invencibles'. / E. J. M. (ANA)

Andorra la VellaAmb motiu de la celebració del Dia internacional contra el càncer de mama, Assandca (Associació andorrana contra el càncer) ha inaugurat l'escultura 'Invencibles', ubicada a l'oficina de Vallbanc de la plaça Rebés. L'obra ha estat un encàrrec de l'entitat a Emma Regada, una jove artista andorrana multidisciplinar. Aquest divendres a la tarda, i davant de la presència de diverses autoritats, com la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la subsíndica general, Mònica Bonell, s'ha descobert la peça, titulada 'Invencibles'.

Regada ha explicat que l'escultura és de ferro, i que representa la silueta d'una dona amb la cabellera al vent, ja que els cabells se solen caure durant els tractaments oncològics. Al lloc del cor, hi ha tres engranatges de color rosa, el color de la lluita contra el càncer de pit, i que simbolitzen la força que t'anima a continuar endavant i a afrontar la malaltia. L'escultura és molt lleugera, en moviment, un efecte buscat per l'artista.

A l'acte de presentació de l'obra hi han participat, a més de Regada, el president d'Assandca, Josep Saravia, el CEO de Vallbanc, Michael Christner, i la cònsol Marsol. La líder comunal ha recordat que la pròxima obertura del servei de radioteràpia al país és una gran notícia per a les persones que han de seguir un tractament oncològic.

Abans de la inauguració de l'obra, que ha comptat amb l'assistència de voluntaris i socis d'Assandca, Regada ha organitzat un taller a la plaça Rebés en què tothom que ha volgut, canalla i adults, ha pintat pedres amb llaços roses o cors, amb què han muntat un cor gegant.

stats