Societat 24/08/2019

S'esgoten els flams a Santa Coloma

33 participants en el Concurs de la festa major

Carles Alonso
1 min
David Ralla, en ple concurs. / C. A.

Andorra la VellaUn total de 33 participants han pres part en el Concurs de Menjar Flams de la festa major de Santa Coloma. David Ralla, a la categoria de fins a 8 anys, Odei Espasa de 8 a 16 i Àngel Cuaresma, en absoluta han aconseguit ser els millors.

La tradició de la festa major de Santa Coloma diu que el dissabte a la tarda toca el concurs de menjar flams. Així ha estat. La comissió de festes ha preparat un total de 200 per a totes les categories, i els hi ha anat ben just.

A la categoria més jove, compresa entre 0 i 8, hagut un total de 14 participants que han xalat quan han vist al menut David Ralla aconseguia fer espai per a 10 porcions. Ell mateix reconeixia que "mai he menjat tants, com a màxim un, a casa i prou". El guanyador de la categoria petita, a la pregunta si soparia al vespre, va contestar: "uf no, no (amb una clara al·lusió del fat que estava)".

La categoria mitjana que anava dels 8 als 16 anys ha proclamat a Odei Espasa com a guanyador després d'haver menjat un total 11 flams.

Pel que fa a la categoria absoluta, màxim espectacle del 10 vegades campió del concurs, Àngel Cuaresma, que sense superar el rècord que ell mateix tenia en possessió ha superat ajustadament als seus rivals, "succionant" un total de 20 flams. I és que la tècnica dels absoluts era depurada. Mentre els joves mossegaven el flam, els grans (simplement per capacitat bucal) succionaven.

Al final de concurs Cuaresma comentava que "aquest any després de guanyar 10 vegades el concurs em retiro. Vindré a fer una mica de xivarri, però no competiré més".

stats