Societat 14/03/2020

Espanya restringirà el pas a la frontera amb Andorra

La mesura, que entrarà en vigor dilluns, afectarà la circulació de persones però no la de mercaderies

Ara Andorra
1 min
Pedro Sánchez: l'únic candidat que ha fracassat en una investidura i ha triomfat amb una moció de censura

Andorra la VellaEl president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, té previst anunciar aquest dissabte la declaració d’estat d’alarma al país veí i el paquet de mesures que se’n derivaran. Entre altres, es restringirà l’entrada de turistes a Andorra. Serà a partir de dilluns, en el marc de les decisions per lluitar contra la propagació del coronavirus. Concretament l’executiu espanyol decreta que “durant la vigència de l’Estat d’alarma la circulació de vehicles queda limitada a l’adquisició de productes de primera necessitat, assistència a centres sanitaris, desplaçaments laborals, desplaçaments al domicili habitual, assistència de gent gran o menors, desplaçaments a bancs o causa de força major”.

No obstant aquesta decisió, el transit de mercaderies es continuarà permetent. Això vol dir que l’abastiment de productes de primera necessitat com aliments o medicaments continuarà sense problemes. Els andorrans que es trobin fora del país també podran entrar sense problema, si bé a l’inrevés, l’entrada de persones a Espanya des d’Andorra s’haurà de sotmetre a controls policials.

En qualsevol cas, la mobilitat de persones entre els dos països serà més complexa de l’habitual, per la qual cosa es recomana que en la mesura del possible tothom romangui a les seves cases.

stats