La duana espanyola ja disposa d'un desfibril·lador per atendre els viatgers

L'entrega s'ha fet efectiva aquest dilluns i els agents de la Guàrdia Civil estan rebent formació per utilitzar-lo correctament

La duana de la Farga de Moles ja disposa d'un desfibril·lador per tal de dotar d'un sistema de reanimació als agents de la Guàrdia Civil que desenvolupen les seves funcions en aquest espai. L'entrega s'ha fet efectiva aquest dilluns a la primera planta de la duana gràcies a una cessió per part de la Fundació Espanya Salut. En l'esdeveniment hi han estat presents el doctor Jaime del Barrio; el general de la 7a zona de la Guàrdia Civil de Catalunya, Pedro Garrido; l'alcalde de les Valls del Valira, Ricard Mateo; l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, i el doctor Juan Manuel Soriano.

Garrido ha defensat que el desfibril·lador és l'eina més segura per aconseguir la reanimació d'una persona en parada cardíaca i, a més, porta instal·lat un dispositiu dotat de tecnologia intel·ligent que analitza prèviament l'afectat. La decisió d'instal·lar aquest aparell a la Farga de Moles se sustenta en la densitat de viatgers que transiten per la frontera hispanoandorrana que, segons la Guàrdia Civil, són prop de 4.320.000 automòbils i fins a 108.000 vehicles pesats anualment.

Per la seva banda, també s'ha informat que els agents ja estan rebent formació pel que fa al seu ús, amb l'objectiu de convertir el seu lloc de treball en un espai caridiosaludable. L'acte s'ha clos amb un taller pràctic d'ús dels aparells cedits, que són dispositius intel·ligents i d'última generació.