Societat 30/11/2019

Tot un espectacle

Durant tot el dissabte es disputa la competició de Cub de Rubik en el Fòrum de l'FNAC

Carles Alonso
2 min
L'agilitat mental i de dits és fonamental per aturar el temps el més ràpid possible. / C. A. (ANA)

Andorra la VellaUna lluita contra el crono. Una agilitat de dits descomunal. Una capacitat de concentració elevada. Aquests podrien dir que són els requisits per poder participar en garanties en el Torneig Nacional de Cub de Rubik que durant tot el dissabte s'ha portat a terme al Fòrum de l'FNAC, en el recinte de Pyrénées, sota el patrocini d'Andorra Telecom. 36 talents procedents, sobretot de Catalunya han pres part a les diferents categories de la competició.

La modalitat més coneguda és l'habitual club de tres per tres on el rècord andorrà el té Albert Cinca Bons, a la modalitat individual amb un temps de 12" 54. Del que fa a la modalitat de mitjana, el rècord el té Pau Plana Casas, amb 16"19. Cal recordar que la competició oficial del Cub de Rubik està formada per cinc rondes on se sumen per fer una mitjana, però totes comptabilitzen també de manera individual. Tot i que els rècords els tenen Cinca i Plana, és Arnau Ferrer Cabanes l'actual campió d'Andorra.

Però hi ha moltes altres categories com dos per dos, quatre per quatre, d'un total de deu que han estat oficials aquest dissabte.

La competició forma part de la World Cube Association, amb el reglament i les instruccions que estipula aquest estament regulador de l'especialitat.

El responsable tècnic de Cub de Rubik Catalunya, Marcos Ameijeiras ha explicat que "la competició que hem fet a Andorra és una competició oficial on han pres part molt bons jugadors". Pel que fa al nivell dels participants andorrans, Ameijeiras explica que "hi ha una dada curiosa, ja que Andorra hi ha pocs participants, però està entre les millors de percentatge per habitant".

Des de l'FNAC, la responsable de comunicació, Marta Varela ha explicat que "per a nosaltres és important acollir per quarta vetada la competició oficial del Cub de Rubik en Fòrum de l'FNAC perquè aquest és un espai de dinamització de la cultura i és un esdeveniment que atrau molta gent en ser un espectacle visual.

stats