Societat 03/12/2020

L'esperança de rebre turisme català

Espanya prohibeix moviments entre comunitats autònomes per Nadal i Reis amb l'excepció de les visites a familiars

ARA Andorra / ACN
1 min
L'avinguda Carlemany aquest diumenge. / ARA ANDORRA

BarcelonaEl govern espanyol i les Comunitats Autònomes han acordat aquest dimecres prohibir moviments entre autonomies entre el 23 de desembre i el 6 de gener, amb l'excepció de la visita de familiars, en el marc de les mesures per contenir la pandèmia de la Covid-19. L'acord s'ha pres al Consell Interterritorial de Salut i ha comptat amb l'adhesió de totes les Autonomies excepte Madrid, que s'hi ha oposat, i Catalunya, que s'hi ha abstingut.

El Govern ha indicat que no se sent interpel·lat per l'acord -que de tota manera, el ministre Illa ha subratllat que és "d'obligat compliment"- perquè "el lloc de decisió" d'aquestes qüestions és el Procicat, i l'executiu català es basa en el Pla de Nadal que ha aprovat precisament aquest dimecres.

La restricció de la mobilitat entre autonomies és una de les mesures destacades que s'ha acordat en el marc del Consell Interterritorial de Salut, amb les excepcions que ja preveu el decret de l'Estat d'Alarma de moviments per motiu laboral o sanitari i amb la que s'afegeix per a aquestes dates de moviment per visitar familiars.

El ministre també ha anunciat la resta d'acords que s'han pres en el marc del Consell, reunions familiars durant les festes d'un màxim de deu persones i tocs de queda allargats fins a dos quarts d'una de la matinada les nits del 24 i el 31 de desembre, en el marc d'unes festes que ha qualificat d'excepcionals.

stats