Societat 24/10/2019

Espot assegura que la CASS no ha reemborsat cap acte mèdic on consti interrupció voluntària de l’embaràs

"S’ha malinterpretat el que ha dit Mingorance, perquè és important contextualitzar qualsevol informació que se’n treu un titular", ha afirmat el cap de Govern

A. B.
2 min
Xavier Espot amb Benazet, aquest dijous. / A. B. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat aquest dijous que la CASS no ha reemborsat cap acte mèdic on consti interrupció voluntària de l’embaràs. Espot ha fet aquestes declaracions després que la magistrada del Tribunal de Corts, Canòlic Mingorance, va indicar davant l'ONU que la CASS paga els avortaments de les dones d'Andorra que decideixen interrompre l'embaràs a l'estranger. "La funció de la CASS no és anar a verificar si l’acte mèdic que li presenten és cert o no, i encara menys si s’han fet constar fora del nostre territori. El que és important és que es faci una tasca d’acompanyament i d’ajuda a les dones que es puguin trobar amb aquesta situació, i jo crec que disposem d’un sistema de cobertura social prou ampli per atendre-les", ha dit el cap de Govern.

Espot ha afegit que "la seva resposta [de Mingorance] es basa en una pregunta que es fa ressò de determinades afirmacions falses i targiversades que es fan des d’una determinada associació, i el que fa ella és intentar explicar el que es fa el país i portar el bon nom d’Andorra a les instàncies internacionals; crec que s’ha malinterpretat el que ha dit, perquè és important contextualitzar qualsevol informació que se’n treu un titular".

El PS vol aclariments

De la seva banda, la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha formulat aquest migdia una sèrie de preguntes al Govern per conèixer l'estat de la normativa de l'avortament a Andorra. Per una banda, des del PS demanen quins actes relatius a la interrupció de l'embaràs estan subjectes a reemborsament per part de la CASS. Per l'altra, quines són les mesures de publicitat que el Govern vol aplicar per difondre l'existència d'aquest reemborsament a les ciutadanes d'Andorra.

stats