Societat 15/10/2019

Espot diu que les condicions dels interns de la Comella són satisfactòries

Alimentació més bona, més telèfon i més temps lliure són les reivindicacions dels interns

Carles Alonso
2 min
EL cap de Govern, Xavier Espot, fent declaracions. / C. A.

EncampEl cap de Govern, Xavier Espot, ha sortit al pas de les informacions que situaven en vaga de fam a vuit interns del Centre penitenciari de la Comella. Segons Espot, "les darreres informacions que tinc són que només hi ha una de les vuit persones que estaven en vaga de fam". Cal recordar que les reivindicacions dels interns preventius de la Comella eren tenir una alimentació més variada, tenir més minuts de telèfon i més temps lliure. En aquest sentit, el màxim responsable de l'executiu andorrà ha explicat que "s'està analitzant el primer dels punts de reivindicació tot i que cal dir que tenim una alimentació que està perfectament adaptada als estàndard penitenciaris europeus, que és bona i és equilibrada". Espot ha afegit que, "de fet, els agents penitenciaris mengen el mateix que els presos".

Sobre l'ampliació del temps de telèfon per part dels interns, Espot ha explicat que "vull recordar que ja tenen 45 minuts de telèfon gratuït a la setmana i que va més enllà de les normes penitenciàries europees que fixen un mínim de 30'". Pel que fa al tercer punt de les reclamacions, on els presos de la Comella demanen més temps lliure, Espot ha indicat que "aquesta diria que és ja la dinàmica dels darrers temps: fem més tallers, més activitats perquè així no estiguin tant temps a la seva cel·la". El cap de Govern ha volgut cloure fent una reflexió a tots els mitjans de comunicació presents, dient que "tot allò en el que puguem millorar estem oberts a reflexionar i poder-ho implementar però crec que hem de fer un exercici de ponderació i equilibri perquè les condicions de reclusió dels interns, en el nostre centre penitenciari, són francament satisfactòries".

La sentència del procés

D'altra banda, Espot també s'ha referit a la manifestació del passat dilluns al vespre a la plaça del The Cloud d'Andorra la Vella, en contra de la sentència del Tribunal Suprem espanyol en referència al procés català, dient que "tothom és ben lliure de manifestar-se sempre que es faci de manera pacífica i s'inscrigui dintre de l'ordenament jurídic d'Andorra". Sobre la sentència, el cap de Govern ha comentat que "nosaltres no valorem resolucions judicials. No ho hem fet mai, ni tan sols quan són d'Andorra, així que a menys raó ens correspon valorar sentències o decisions judicials adoptades per altres països. Nosaltres només podem fer que apel·lar al diàleg, a les bones relacions i a l'entesa del marc constitucional. Aspirem a seguir tenint unes excel·lents relacions bilaterals amb Espanya i excel·lents relacions de veïnatge amb Catalunya".

stats