Societat 12/09/2022

Espot referma l'encaix entre l'avortament i el Coprincipat

El cap de Govern insisteix en treballar amb "discreció i realisme" per assolir els drets sexuals i reproductius de les dones

ARA Andorra
1 min
Un moment de la concentració convocada per Stop Violències.

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha tornat a insistir en la necessitat de trobar l'encaix i la compatibilitat entre la legalització de l'avortament a Andorra i el Coprincipat. Ho ha manifestat durant la seva intervenció en el marc del debat d'orientació política, en el qual ha fet èmfasi als treballs que s'estan duent a terme per tractar la qüestió, destacant que aquests només seran útils si "continua imperant com fins ara un alt nivell de lleialtat institucional mútua".

En aquest sentit, ha apuntat que l'evolució de l'arquitectura institucional d'Andorra precisa de "consensos amplis", deixant de banda "usos tàctics de la qüestió" i evitant "trobar solucions definitives". Així, ha reiterat que és necessari continuar treballant, "de forma serena i discreta" amb la voluntat de fer compatible un avenç dels drets sexuals i reproductius de les dones i la preservació de les institucions, posant el punt en la "no abolició del Coprincipat pensant que mantindrem sense problemes la nostra independència, identitat i equilibri".

stats