Societat 14/04/2020

Estadis de futbol buits fins que es trobi una vacuna

Països com Itàlia aposten per mesures dràstiques mentre que a Andorra es voldria reprendre la competició a finals de maig tot i que sense públic

Elisabet Cortiles
1 min
Posada en joc inaugural al nou Estadi Nacional, en una imatge d'arxiu. / SFG

Andorra la VellaItàlia no vol jugar-se-la. El país europeu més afectat per la Covid-19 té clar que només amb mesures contundents es podrà controlar el virus. La subsecretària de Sanitat italiana, Sandra Zampa, ha afirmat aquest dimarts que no es podran veure partits de futbol amb espectadors a les graderies fins que no es trobi una vacuna. Tenint present la passió dels italians pel futbol, la mesura no deixa indiferent a ningú.

Segons el ministeri de Salut d'Itàlia, on han mort més de 20.000 persones per coronavirus, "només veurem els estadis plens quan es donin les condicions de màxima seguretat sanitària, i això depèn de trobar una cura".

Tot i que de moment al Principat la lliga no té data de retorn i molts esdeveniments esportius s'estan cancel·lant, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) té clar que "en cap cas permetrem que hi hagi públic a les graderies si reprenem aviat l'activitat. El president de la FAF, Fèlix Àlvarez, ha explicat a l'ARA Andorra que en una primera reunió telemàtica celebrada aquest dimarts amb la junta directiva, "s'ha plantejat una primera data per tornar a jugar que seria el 24 de maig". Àlvarez ha posat sobre la taula possibles mesures que s'aplicarien com un control tèrmic dels jugadors i protocols sanitaris estrictes per garantir que cap mentre dels equips no posa en risc la seva salut.

stats