Societat 20/04/2022

Ester Vilarrubla: "Si avui fos un dia d'escola i la nena volgués anar amb el vel, ho podria fer"

El Govern acata la sentència del Superior, però recorda que quan es publiqui la llei hi haurà "un marc legal qualificat" per prohibir l'entrada de símbols religiosos ostentosos als centres educatius

L. G. (ANA)
1 min
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.

Andorra la Vella"Si avui fos un dia d'escola i la nena volgués anar amb el vel, tenint en compte la sentència del Superior, ho podria fer". Amb aquestes paraules, la ministra d'Educció i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha acatat la decisió de la sala, que posa de manifest que s'han estat vulnerant els drets fonamentals de la menor i confirma que un reglament de règim intern no té validesa per prohibir l'entrada de símbols religiosos de caràcter ostentós als centres educatius.

Tanmateix, Vilarrubla ha destacat que l'aprovació de la llei que prohibeix els símbols ostentosos a l'escola, el passat 8 d'abril al Consell General, aporta "un marc legal qualificat", per la qual cosa, quan la legislació hagi estat signada pels coprínceps i publicada al BOPA, "ja quedarà negre sobre blanc".

La ministra ha indicat que l'aplicació de la llei preveu que "sempre hi pugui haver un diàleg, que es pugui parlar amb la família" i també té en compte un termini de sis mesos perquè es pugui desplegar un reglament de mesures alternatives, entre les quals una de les possibilitats seria l'ensenyament telemàtic.

stats