Societat 09/08/2019

Un estiu amarg per als càmpings

"El Govern està assabentat i no fa absolutament res", denuncien els responsables d'aquests negocis

Marc R. Fort
2 min
Una caravana en un càmping. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEls mesos de juliol i agost d'enguany no estan esdevenint especialment piadosos amb els càmpings andorrans, els quals, en alguns casos han arribat a experimentar una baixada del 40% pel que fa a la seva ocupació respecte a altres anys. Aquesta situació afecta especialment a aquells que estan situats en ple centre del Principat, mentre que a les parròquies més altes, no observen una baixada gaire significativa respecte a anys anteriors.

Els responsables d'aquests negocis apunten al fet que, cada cop més, "la gent aparca les autocaravanes al carrer per tal d'estalviar-se el preu que costa llogar una parcel·la". Aquest fet repercuteix de forma molt negativa, no només en els ingressos dels càmpings sinó també en la preservació del medi ambient, ja que tal com assenyalen des de la direcció de diferents càmpings, "cada matí ens trobem gran quantitat de deixalles en zones naturals, que a banda de crear mala imatge, contaminen".

"Tant el Govern com els diferents comuns ja estan avisats" tot i que "no fan absolutament res". En parròquies com Canillo, "sí que s'han posat les piles i constantment els agents de Circulació vigilen els aparcaments". Les proximitats del Centre Comercial River és una de les zones més afectades per aquesta situació, on durant les nits d'estiu "s'hi poden observar desenes de famílies dormint dins de les autocaravanes".

En Xavier, pare de dues filles de 8 i 12 anys, és una d'aquestes persones que en comptes de fer ús de les instal·lacions habilitades per acampar, decideix fer-ho en aparcaments públics. Es justifica dient que "actualment, el preu d'una parcel·la no està en consonància amb els serveis que s'ofereixen, i jo no vull pagar per una atenció que no és la correcta".

Així i tot, reconeix que "és cert que accions com la meva afecten negativament en els negocis, ells miren per la seva butxaca i jo miro per la meva, l'ésser humà és egoista, què hi farem". D'altra banda, assegura que en el seu cas "no embrutem, l'endemà ho reciclem tot, tot i que clar que hi ha gent que fa tot el contrari, i ja els hi va bé això als responsables dels càmpings, ja que així tenen l'excusa per fer una denúncia pública".

stats