Societat 08/11/2019

Un estudiant supera els professionals i guanya la cursa de cambrers

Els participants havien de recórrer un circuit d’obstacles amb una safata amb dues cerveses

A.s. / T.n.
2 min
Participants durant la cursa. / A.S.

OrdinoEl guanyador de la quarta cursa de cambrers ha estat l'estudiant de segon curs de l'escola Vatel, Philippe Hasler. La prova, que tenia l'objectiu de trobar el cambrer més àgil, s'ha celebrat aquest divendres al matí al Centre de congressos d'Ordino (ACCO) amb participants professionals del sector i també amb estudiants de les escoles hoteleres d'Andorra. En total, una cinquantena de cambrers han participat en la cursa, ha explicat Roser Daban, directora de l'Escola Internacional en Administració Hotelera i Turística Vatel, organitzadora de la cursa. "Aquest any ha anat molt bé perquè la meitat dels participants eren professionals del sector", ha indicat Daban, qui ha declarat que l'any anterior tan sols hi van tenir quatre representants.

Els cambrers havien de recórrer un circuit amb una safata a les mans, on duien dos gots plens de cervesa. Durant el recorregut havien de superar alguns obstacles com rodejar una taula, fer ziga-zagues entre cons i a la final, a més, també havien de recollir una ampolla del terra. "Havien d'anar el més ràpid possible però també havien d'arribar amb el líquid sencer", ha declarat Daban en finalitzar la cursa. Els aspirants tant eren de l'escola Vatel, de la formació d'hostaleria del Lycée Compte de Foix i professionals del sector. Els tres primers s'han endut un premi de 700, 300 i 100 euros respectivament.

D'altra banda, la prova serveix per reivindicar el sector i posar en valorar els alumnes i els professionals, ha declarat Daban. En la mateixa línia, el guanyador de la cursa també ha afirmat que és una feina desvaloritzada i "en realitat no és oberta per a tothom, ja que s'han de saber idiomes, tractar bé la gent i saber donar un bon servei".

Els organitzadors de la cursa han estat els estudiants de primer curs de l'escola Vatel i són ells mateixos qui decideixen el circuit i busquen els patrocinadors i l'espai, tal com ha explicat Daban. Alguns dels participants han declarat que es queden amb l'experiència de la prova i que el més important és intentar estar tranquil i no córrer. L'activitat s'ha programat coincidint amb la 28a Mostra Gastronòmica que tindrà lloc aquest diumenge.

stats