Societat 17/10/2019

Els estudiants sèniors tornen a les aules

Arrenca la quinzena edició de l'Aula Magna amb onze sessions que s'allargaran tot el curs

M. F.
2 min
Membres de la Confraria d’escudellaires han ofert la primera sessió de l'Aula Magna. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEls estudiants sèniors tornen a les aules. Una quinzena d’inscrits han començat aquest dimecres les onze sessions que hi ha previstes aquest curs en el marc de l’Aula Magna, el projecte educatiu intergeneracional que organitza el comú d’Andorra la Vella i la Universitat d’Andorra. La proposta vol ser un punt de trobada entre els estudiants que estan matriculats a l’UdA i les persones grans i aquest any inclou, com a novetat, que els padrins podran fer servir el campus virtual.

Tal com ha comentat la cap de l’escola d’infermeria de l’UdA, Sara Esqué, una quinzena de padrins estan inscrits en aquesta proposta, tot i que és una xifra que pot anar augmentant ja que les inscripcions resten obertes. Al llarg d’aquest curs es faran onze sessions sobre temàtiques relacionades amb l’educació, la salut, l’empresa i la tecnologia, és a dir, temàtiques que tenen a veure amb les formacions que s’imparteixen a l’UdA, ha explicat Esqué. “És un repte apostar cada any per nous temes i que tots puguem aprendre”, ha manifestat la directora de l’escola d’infermeria, afegint que aquest any la novetat és que s’incorpora com a eina de treball el campus virtual, a través del qual es vehicularan els continguts oferts. A més, “es reincorpora una visita cultural”, en aquest cas a l’Espai Columba. Aquesta era una proposta que s’havia fet en d’altres edicions i que es recupera en aquesta.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, ha valorat molt positivament que es faci aquesta visita cultural, ja que creu que serà “un bon espai on aprendre i desenvolupar una activitat com aquesta”. També ha destacat que l'Aula Magna sigui una activitat que està “totalment consolidada” i que serveixi per a un intercanvi de coneixement mutu entre joves i sèniors. Aquest any es manté el fet que algunes de les formacions es facin a la universitat, de tal manera que joves i grans compartiran "horaris, temes i espais", segons Esqué.

La xerrada inaugural ha estat al voltant de la història dels escudellaires d’Andorra i ha anat a càrrec de Teo Armengol, Carolina d’Areny-Plandolit i Josep Anton Marquilló.

stats