Societat 17/09/2019

ETNA recorrerà la sentència del concurs de la bicicleta compartida

L'empresa no descarta acudir a la via penal si el problema no es resol per l'administrativa

Ara Andorra
2 min
El servei de bicicletes elèctriques es perfila com una alternativa a l'hora d'agafar el vehicle particular per fer trajectes curts. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaLa sentència de la Batllia referent al servei de bicicleta compartida estipula que l'oferta de Montre (Cicland) "no podia ser presa en consideració". Per aquest motiu, ETNA Serveis ha confirmat aquest dimarts mitjançant un comunicat que es recorrerà a dita sentència, ja que tal com mostra l'escrit, Montre no podria dur a terme aquesta activitat al no complir estrictament amb els elements que va aportar al concurs d'adjudicació.

Des de l'empresa ETNA, es declara que les bicicletes actuals "tenen un preu molt més inferior a les que es van presentar al concurs" i al·leguen que Montre hauria rebut una subvenció molt més elevada de la que li pertocaria en aquest cas. A més, denuncien canvis en el sistema de gestió que, en principi, haurien canviat envers el presentat al concurs i, aquest fet, "afectaria directament al pla de negoci que es va valorar". Per tant, consideren que s'hauria d'anul·lar l'adjudicació en la seva totalitat i, si no pot ser per la via administrativa, "és bastant probable" que es recorri a la via penal.

D'aquesta manera, ETNA argumenta que si no hi ha un "procediment obert" no es pot tenir coneixement de tots els canvis que han esdevingut des que es va atorgar a Cicland el servei de bicicleta compartida. Tanmateix, també denuncien l'actuació del Govern, que "va fer una valoració amb una puntuació alta tant a l'experiència del proveïdor com al sistema de gestió" i, amb aquests canvis, s'hauria "d'eliminar qualsevol classe de valoració en aquests punts". És per aquest motiu que "no entenem la postura del Govern", afirmen, ja que segons ETNA "en són sabedors i entenem que aquests nous canvis, presumptament, vulnerarien la legalitat".

En el comunicat també demanen que hi hagi "algun tipus de responsabilitat per part de qui hagi autoritzat aquests canvis" i, en cas de no estar-ho, "una resolució de l'adjudicació immediata per part de l'executiu", conclouen.

stats