Societat 22/02/2018

Els més de 5.000 euros recaptats amb la 7a Cursa de la dona es destinaran a l'IRB Lleida

Aquests diners aniran íntegrament pel programa de recerca sobre el càncer de mama

Ara Andorra
2 min
Manel Simón, president de Mamapop; Montserrat Nazzaro, presidenta de l'ADA, i Josep Maria Bosch, responsable d'Institucions de l'IRB de Lleida, en el moment de l'entrega del xec. / MAMAPOP

Andorra la VellaLa setena Cursa de la dona d'Andorra, que es va celebrar al juny de l'any passat, va aconseguir recaptar un total de 5.352,62 euros. Ara, els organitzadors de la prova, l'Associació de Dones d'Andorra (ADA) i el Club d'Atletisme Valls d'Andorra (CAVA), han anunciat que destinaran aquests diners a l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida, al seu programa de recerca sobre el càncer de mama. La presidenta de l'ADA, Montserrat Nazzaro, ha fet entrega del xec, aquest dijous al matí, al representant de l'IRB, Josep Maria Bosch.

Nazzaro ha dit que "és molt satisfactori poder compartir iniciatives que tenen el mateix objectiu i, sobretot, poder destinar un import tan important a l'IRB gràcies a la solidaritat de tots, participants a la cursa i patrocinadors". La presidenta de l'ADA ha remarcat la voluntat de totes dues organitzacions per visibilitzar la malaltia i donar suport als malalts i als seus familiars, i sobretot, "recaptar fons per permetre una prevenció i cura de la malaltia en els propers anys".

Enguany, a més, l'Associació de Dones d'Andorra s'ha associat a la iniciativa Mamapop, que promou un concert solidari al Principat per recaptar fons i sensibilitzar i visibilitzar la lluita contra el càncer de mama. L'espectacle se celebrarà el proper 10 de març al Centre de congressos d'Andorra la Vella i farà un recorregut pels temes més coneguts de Hollywood. Aquells que vulguin assistir-hi ja poden comprar les entrades a l'escola Inlingua, a Assandca o al web www.mamapopandorra.org. A més, es poden fer donacions al projecte a través d'una fila zero que s'ha habilitat al mateix portal del concert.

ADA i Mamapop són dues entitats sense ànim de lucre que comparteixen l'objectiu de donar suport a la lluita contra el càncer de mama en la seva vessant d'investigació, però també en la visualització de la malaltia i el suport a víctimes i familiars a Andorra a través d'esdeveniments com la Cursa de la dona i el concert Mamapop.

stats