Societat 10/06/2018

Fins a 26 eventuals vetllen aquest estiu per la neteja i manteniment dels refugis

Els refugis de Fontverd i de Cabana Sorda, tancats per obres

Ana
1 min
Un dels treballadors al refugi d'Ensagents. / MANTENIMENT DE REFUGIS

Andorra la VellaUn total de 26 estudiants treballaran per torns distribuïts entre l'abril i l'octubre amb la missió de vetllar per la neteja i el petit manteniment dels refugis lliures del país. Des del Govern s'ha informat que els joves s'encarreguen de tenir cura de les llars de foc i estufes, de la pintura de parets i de l'arranjament de finestres i altres. A més, verifiquen la senyalització dels camins GR, GRP i de la ruta Coronallacs.

Una de les principals problemàtiques a les quals han de fer front són els actes vandàlics i els desperfectes causats pel consum d'alcohol en grup en els refugis, a més de l'abandonament de deixalles dels seus usuaris. Des del departament de manteniment de refugis es continua fent conscienciació per eradicar aquestes pràctiques a través de les xarxes socials (mostrant l'estat en què es troben els equipaments), en xerrades a les escoles i en d'altres activitats. En cas que es puguin identificar els infractors, a més, es trameten els corresponents expedients sancionadors a cadascun dels òrgans competents en la matèria.

Senyalitzant el tancament del refugi de Cabana Sorda. / MANTENIMENT DE REFUGIS

D'altra banda, s'estan ultimant les obres de reforma del refugi de Fontverd (vall del Madriu), per tal de renovar-ne el paviment i la teulada. Els treballs s'allargaran una setmana més del previst a causa del mal temps, i està previst que pugui reobrir el pròxim divendres 15 de juny. A més, també s'ha iniciat la reforma del refugi de Cabana Sorda (Canillo), que es preveu enllestir abans del mes de juliol.

stats