L'evolució de Santa Coloma per donar el tret de sortida a la festa major

Una exposició sobre els treballs fets els darrers quatre anys s'inaugurarà hores abans de l'inici a tres dies d'activitats

Quinze plafons de gran format mostraran a partir d'aquest divendres, i durant un mes, la transformació que Santa Coloma ha experimentat els darrers quatre anys amb nous equipaments i infraestructures. L'exposició s'instal·larà en un dels nous espais emblemàtics de la parròquia: l'exterior de l'espai Columba, la sala d'exposicions que acull les pintures murals de Santa Coloma del segle XII i que s'ha construït en un terreny cedit pel comú al Govern per aquesta finalitat.

A banda de destacar el retorn dels frescos a casa, l'exposició posa en relleu la millora en la connexió a peu entre Santa Coloma i Andorra la Vella, tant a través del passeig del riu com de la nova rambla d'1,4 quilòmetres construïda arran de les obres de la xarxa separativa d'aigües, que mitiguen el risc d'inundacions, i en les quals el comú ha fet una inversió superior als tres milions, tal com confirmen des de la corporació.

La mostra també destaca la construcció del nou parc de la Serradora, la urbanització del carrer de la Plana amb la construcció de voravies que donen més seguretat als alumnes de l'escola andorrana de Santa Coloma, l'habilitació de l'aparcament annex, o la posada en marxa del nou Centre d'Atenció Primària, més gran, funcional i modern, en un local llogat pel comú i cedit al Govern al complex Prat Condal.

'La nova Santa Coloma', que romandrà exposada fins al 22 de setembre, s'inaugurarà el divendres 23 d'agost a les 19 hores, només unes hores abans que arrenqui la festa major del segon nucli de població de la parròquia, que compta amb 3.000 habitants. La celebració, que tindrà lloc durant tres dies, entre el dissabte 24 al matí i el dilluns 26 a la nit, està organitzada per la comissió de festes i compta amb el suport del comú d'Andorra la Vella. Entre els actes destacats hi haurà el concurs de menjar flams el dissabte; l'arrossada popular el diumenge o la festa de l'escuma el dilluns. La comissió ha previst activitats per a totes les edats per a aquests tres dies festius.